Social

Autoritatile locale preiau pietrele de moara din Sanatate

Raluca Manolache
23 iun 2010 737 vizualizări
Deocamdata nu se stie ce se va intimpla cu noul spital de boli contagioase, construit cu bani de la Ministerul Sanatatii

Autoritatile locale se pregatesc de preluarea spitalelor de la Ministerul Sanatatii. In acest sens, ieri, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a prezidat videoconferinta cu prefectii si directorii din sanatate ce a avut ca tema stadiul procesului de descentralizare a managementului asistentei medicale catre autoritatile locale. Cu aceasta ocazie, prefectul Ion Oprea a adus in discutie si regimul juridic al noului Spital de Boli Infecto-Contagioase care a fost inaugurat in luna martie, in prezenta premierului Emil Boc. "Pe linga informarea facuta cu privire la calendarul sedintelor de consilii locale, respectiv judetene privind adoptarea hotaririlor privind transferul unitatilor spitalicesti catre autoritatile publice locale, prefectul Ion Oprea a ridicat si o problema legata de regimul juridic al cladirii unde functioneaza sectia de boli infectioase, in conditiile in care investitia a fost realizata din fondurile Ministerului Sanatatii si s-a facut o receptie preliminara in luna martie. Ministrul Sanatatii a precizat ca situatia juridica a acestui imobil va fi clarificata ulterior dupa ce se va realiza transferul", se arata intr-un comunicat al Prefecturii. Toate cele sapte spitale din judet vor iesi de sub coordonarea ministerului de resort pentru a fi administrate si finantate partial de autoritatile locale, care vad in acestea adevarate "pietre de moara". Asa se face ca de la 1 iulie Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni si Spitalul comunal Vidra vor ajunge in curtea Consiliului Judetean, in timp ce restul spitalelor orasenesti vor trece la consiliile locale din Odobesti, Marasesti, Panciu si Adjud. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.