Social

Nu mai sunt bani pentru indemnizatia de crestere a copilului

Daniel Garleanu
15 iun 2010 989 vizualizări
Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului a fost aminata pentru finalul lunii din cauza lipsei banilor de la buget.

Perioada in care se ridicau banii de obicei era intre 8 si 11 ale lunii, dar Ministerul Finantelor a aminat alimentarea acestor plati pina la finele lunii. Legal, plata indemnizatiei poate fi facuta intre 8 si 26 ale lunii, dupa cum ne-a informat Petre Cernat, directorul delegat al Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Vrancea. "Pina astazi (n.r. ieri) nu am primit banii pentru indemnizatia de crestere a copilului. Si luna trecuta s-a intimplat la fel. Legal, plata se face intre 8 si 26 ale lunii, dar e adevarat ca de obicei primeam fondurile mai devreme. Poate pina pe 28 iunie vom putea sa platim indemnizatia mamelor", ne-a declarat Petre Cernat. La mijlocul lunii mai, intr-o conferinta de presa, presedintele Traian Basescu spunea ca indemnizatia pentru cresterea copilului nu va fi afectata de masurile de austeritate angajate in proiectul scrisorii de intentie cu Fondul Monetar International. "Alocatia categoric nu trebuie atinsa. Trebuia sa privim cu atentie si indemnizatia. Sper ca nu va fi sau va fi foarte putin afectata indemnizatia pentru cresterea copiilor", a spus Basescu. In judetul Vrancea exista aproximativ 2.500 de persoane care asteapta indemnizatia de crestere a copilului. Pentru toate aceste mamici, AJPS a platit in primele patru luni ale acestui an 7,6 milioane de lei pentru sustinerea indemnizatiei. Iata cum, din cauza lipsei banilor la buget, Ministerul Finantelor le amina banii mamicilor pentru ultimele zile din aceasta luna. (D. GIRLEANU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 7 ore, 26 minute, 33 secunde
Din acesti bani traiesc 2 persoane: mama si copilul. De ce sa mai traiasca? ........Omoram 2 o data si avem bani la buget!!!!!!!!!!!!!!!!!PORCILOR!!!!!!!!!!!Sa asteptati si voi bani cum asteptam si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.