Social

Singe nou pentru omenire

Raluca Manolache
15 iun 2010 542 vizualizări
Pragul bancii de singe a fost trecut ieri de 26 de persoane care au renuntat la lichidul vital in favoarea bolnavilor

Pe 14 iunie in intreaga lume se sarbatoreste Ziua Mondiala a Donatorului de Singe, tema aleasa pentru acest an de Organizatia Mondiala a Sanatatii fiind "Singe nou pentru omenire". Desi evenimentul nu a fost marcat si in Vrancea, din lipsa fondurilor, cu aceasta ocazie cei care s-au gindit si la sanatatea semenilor au fost invitati sa doneze o picatura de viata, mai ales ca stocul de singe de la Centrul de Transfuzii Sanguine Vrancea este la limita. Asa se face ca ieri pragul "bancii de singe" a fost trecut de 26 de persoane care au renuntat la lichidul vital in favoarea bolnavilor. "Am fi dorit ca Ziua Mondiala a Donatorului de Singe sa fie mai festiva dar criza financiara a pasit si la noi in Centru. La dorim donatorilor sanatate si sa se gindeasca si la cei care au nevoie de o picatura de viata", spune dr. Mioara Hanta, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine. Si in Vrancea sint asteptate centrele mobile de donare de singe, care au fost deja date in folosinta ieri. Ministerul Sanatatii a cumparat anul trecut cinci centre mobile de donare, costul unui autocar fiind de aproximativ 900.000 lei, incluzind dotarea si amenajarea interioara. Ziua de 14 iunie a fost aleasa de OMS drept Ziua Donatorilor de Singe pentru a recompensa activitatea imunologului austriac Karl Landsteiner, laureat al Premiului Nobel pentru medicina in 1930 pentru descoperirea grupelor de singe AB-0. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.