Social

Cont de donatii pentru diminuarea crizei

Doina Ganea
12 iun 2010 989 vizualizări
La Trezorerie s-a deschis un cont special de donatii pentru cei care vor sa dea o mina de ajutor statului pentru a diminua criza

Vrincenii cu stare, politicienii si parlamentarii sint invitati sa-si doneze salariile intr-un fond deschis la trezorerie cu scopul de a ajuta tara sa traca mai usor peste recesiune. în scopul gestionarii in mod corespunzator a sumelor donate pentru diminuarea efectelor crizei economice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, precizeaza ca acestea se pot achita, direct sau prin intermediul angajatorilor, prin virament in contul 20.37.01.02. "Venituri ale bugetului de stat - Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice", astfel: pe codul de identificare fiscala al persoanei fizice donatoare, in cazul donatorilor care doresc publicarea pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a informatiilor privind identitatea si sumele donate; pe codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului (8609468), in cazul in care donatorii nu doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. "Mentionam totodata ca donatiile pentru diminuarea efectelor crizei economice pot fi achitate si in numerar, in contul 20.37.01.02 "Venituri ale bugetului de stat - Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice", pe codul de identificare fiscala al persoanei fizice donatoare sau pe codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului (8609468), dupa caz", precizeaza Gena Hutanu, purtatorul de cuvint al DGFP Vrancea. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si-a virat miercuri salariul pe luna mai in fondul de solidaritate deschis la Trezoreria Bucuresti, dupa cum a anuntat Administratia Prezidentiala. Inainte de aceasta decizie a ANAF, Presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, a deschis, la jumatatea lunii trecute, in numele UNPR, Fondul "Solidaritatea", la Banca Romana pentru Dezvoltare, iar el si presedintele formatiunii, Marian Sirbu, au donat fiecare cite 8.000 lei din veniturile personale. Guvernantii au recomandat in special celor care ocupa functii publice sa renunte la o parte din venituri pentru a ajuta tara sa treaca peste greutatile generate de recesiunea mondiala. De exemplu, veniturile suplimentare ale angajatilor din cabinetele ministrilor si secretarilor de stat, care depasesc "alocatia de stat" vor fi varsate intr-un cont de solidaritate. Masura se va aplica incepind cu luna iunie, dupa cum a anuntat ministrul de Finante, Sebastian Vladescu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 3 ore, 30 minute, 5 secunde
nu le ajunge cat fura. Acum s-au pus si pe cersit! :)))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.