Social

Bolnavii, vitregiti de medicamentele de ultima generatie

Doina Ganea
11 iun 2010 794 vizualizări
Vom incepe sa ne tratam cu medicamente cu care se tratau bunicii nostri , este de parere presedintele Colegiului Farmacistilor

Farmacista Fevronia Stoica, presedintele Colegiului Farmacistilor din Vrancea si consilier judetean liberal, a anuntat ca de la 1 iulie medicamentele de ultima generatie nu vor mai fi accesibile bolnavilor pe retete compensate. Aceasta deoarece o noua lege impune Caselor de Asigurari de Sanatate sa deconteze doar medicamentele foarte ieftine. "Dupa nenorocirile cu reducerile, acum se pregateste o alta si anume Casa va deconta o alta lista de medicamente compensate. Potrivit informatiilor noastre, acest lucru va insemna ca pretul de referinta nu se va mai referi la cel mai ieftin medicament, ci la grupe terapeutice. De exemplu, la grupe inflamatoare, cel mai ieftin este "Indometacinul", cu 1,5 lei cutia. Practic, orice alt antiinflamator se va prescrie, CAS va deconta pe aceasta grupa de antiinflamatoare 90% din acest 1,5 lei, iar pentru un alt medicament care costa 15 lei va ajunge pacientul sa plateasca 90% din pret. Aplicarea in practica a acestei masuri va insemna ca populatia nu va mai avea acces la medicamente de ultima generatie. Asta insemna ca vom incepe sa ne tratam cu medicamente cu care se tratau parintii sau bunicii nostri acum 40-50 de ani", a precizat farmacista Fevronia Stoica. Consilierul judetean a mai specificat faptul ca s-a creat o nebuloasa totala in rindul cadrelor medicale care nu stiu cum vor putea sa recomande medicamente compensate pacientilor si mai ales pensionarilor care de obicei cumuleaza mai multe boli si au nevoie de medicatie diferita. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 27 minute, 18 secunde
Bine ca bolnavii nu sunt vitregiti de politica PNL-ista. Ce s-ar face daca nici din asta nu ar avea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.