Social

Programari cu bucluc la Spitalul din Focsani

Raluca Manolache
11 iun 2010 922 vizualizări
Suferinzii pot suna la 0237/626.610 pentru a se programa la doctor

Programarile le dau batai de cap bolnavilor care vor sa fie vazuti de medicii din ambulatoriul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. O parte dintre pacienti se pling ca nu reusesc sa prinda bon de ordine nici daca vin la spital cu noaptea in cap, nici daca incearca sa se programeze prin telefon. Stefan Modreanu, 73 ani, din Gugesti, sufera de diabet de 20 ani si spune ca de o luna de zile incearca sa prinda un bon la cabinetul de diabet. "Ne plimba de colo,colo. Am sunat de trei ori si nu am reusit sa ma programez. De mai bine de o luna incerc acest lucru, dar nu ni se iau datele cum trebuie. E mult mai greu acum, cu noul sistem de programare. Inainte stiai ca trebuie sa stai la coada, dar primeai si un bon", spune pensionarul. Bolnavul spune ca a fost nevoit sa isi cumpere medicamentele chiar daca trebuia sa beneficieze de gratuitate. In aceasta situatie s-a ajuns deoarece cadrele medicale de la Centrul Judetean de Diabet sint cele mai aglomerate. Bonurile de ordine pentru aceasta specialitate s-au rezervat prin telefon pina pe 2 iulie, iar de astazi vor incepe programarile pentru zilele de 5/6 iulie. Cei care vor sa mai prinda un loc trebuie sa vina dis-de- dimineata pentru a prinde unul dintre bonurile de ordine eliberate la fisierul ambulatoriului. "Telefonic se fac cite 15 programari pe zi, iar alte 15 bonuri de ordine se dau persoanelor care se prezinta la fisierul ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta «Sf. Pantelimon»", spune Oana Racu, purtatorul de cuvint al Spitalului. Regula programarilor a fost implementata de la 1 aprilie iar cei care doresc sa fie consultati ar trebui sa isi rezerve un bon de ordine cu doua zile inainte de a merge la doctor. Suferinzii pot suna la numarul 0237/626.610 pentru a se programa la doctor. Zilnic, pragul ambulatoriului este trecut de sute de persoane care doresc sa fie consultate sau doresc sa primeasca o reteta. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.