Social

Pro Armonia ridica azil de batrini la Mircestii Vechi

Iulia Crețu
10 iun 2010 796 vizualizări
Fundatia Pro Armonia va transforma o fosta cladire a CAP-ului din comuna Vinatori, sat Mircestii Vechi, intr-un centru rezidential de sprijin pentru persoane virstnice.

Folosindu-se de bani europeni, cei de la Pro Armonia au in intentie cazarea si ingrijirea a 40 de persoane care au nevoie de sprijin. Potrivit proiectului, se va extinde si reabilita cladirea existenta, suprafata construita fiind de 1.348,7 mp, parter si etaj. Alimentarea cu apa a azilului se va face prin sursa proprie, prin foraj la 40 m, iar apele uzate menajere vor fi preepurate intr-un decantor, fara a fi pus in pericol mediul inconjurator. Fundatia afirma ca va amenaja spatii pentru depozitarea selectiva a deseurilor rezultate in urma activitatii, inclusiv pentru cele sanitare rezultate din activitatea medicala. "Caminul va fi realizat la Mircestii Vechi, intr-o cladire a vechiului CAP, unde pe vremuri a fost o sectie de mecanizare. Dupa Revolutie, casa a fost retrocedata proprietarului care, la rindul lui, a vindut-o acestei fundatii. Ei au accesat un proiect european pentru realizarea centrului. La noi in comuna este nevoie de astfel de centre, atit pentru batrini, dar si pentru copii. Localitatea numara 8.000 de locuitori, comuna fiind una imbatrinita, ca de altfel toate comunele de la noi din judet", ne-a declarat primarul comunei Vinatori, Gheorghe Macovei. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.