Social

Ultima strigare la bilete de tratament

Daniel Garleanu
8 iun 2010 1046 vizualizări
Pensionarii nu vor beneficia de bilete pentru lunile iulie si august

Biletele de tratament pentru pensionari au fost oprite incepind cu prima zi a lunii iunie. Ultimii 348 de pensionari vor pleca pe data de 10-11 iunie, iar pentru lunile care urmeaza acordarea de bilete a fost sistata. "Pentru lunile iulie si august s-a renuntat la contractari. Ultima data de plecare in statiuni este 10-11 iunie, iar din septembrie ar trebui ca biletele sa fie din nou acordate, insa nu este nimic sigur", ne-a declarat Mariana Mehedinti, directorul adjunct al Casei Judetene de Pensii (CJP) Vrancea. Acesta spune ca au fost depuse cereri pentru bilete si pentru perioada iulie-august, dar care nu se vor acorda. De la inceputul anului si pina in prezent au fost acordate nu mai putin 1.500 de bilete de tratament pensionarilor in sapte serii. Un bilet de tratament este platit 50% din pensia beneficiarului si 50% din fondul Casei de Pensii. Tratamentul dureaza 18 zile. "A fost o propunere de schimbare a legislatiei pentru mai putine zile de tratament, dar a ramas la nivelul de propunere", ne-a mai spus Mariana Mehedinti. Cele mai cautate statiuni sint Covasna, Lacu Sarat, Eforie Nord, Baile Felix, Govora sau Herculane. De asemenea, perioada estivala, acum suspendata, este cea pentru care s-au depus cele mai multe cereri. In 2009 au fost acordate 4.700 de bilete de tratament, cifra care anul acesta nu va mai fi atinsa. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.