Social

Au venit bani pentru pilule

Raluca Manolache
4 iun 2010 677 vizualizări
Criza de medicamente a fost rezolvata temporar dupa ce Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea a primit credite de angajament in valoare de 10, 2 milioane de lei pentru medicamente gratuite si compensate.

"Banii virtuali" ajung in sistem dupa ce bugetul alocat pentru pilulele subventionate s-a terminat de la incepul lunii mai, iar majoritatea farmaciilor mai eliberau doar o parte din medicamentele cerute de bolnavi. "Creditele de angajament vor ajunge pentru consumurile inregistrate in lunile mai si iunie urmind ca la solicitarea Casei de Asigurari de Sanatate sa se faca o noua suplimentare pentru luna iulie", spune Mihai Copaci, presedintele CAS Vrancea. De asemenea, cele 81 de farmacii aflate in contract cu banca din sanatate au fost atentionate ca in fiecare zi trebuie sa raporteze valoarea retetelor onorate. Daca farmaciile nu vor transmite situatia consumului, acesta va fi considerat zero, iar facturile nu vor fi primite spre decontare de Casa de Sanatate. Mihai Copaci spune ca unele farmacii nu respecta aceasta obligatie motiv pentru care in urmatoarea perioada se vor semna o serie de acte aditionale la contract. Se mai doreste realizarea unui program cu ajutorul caruia farmaciile sa transmita in format electronic consumul de medicamente. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.