Social

Virozele nu le dau pace copiilor

Raluca Manolache
28 mai 2010 674 vizualizări
Copiii au umplut sectia de pediatrie a Spitalului Judetean

Virozele nu se dau baute, cel putin asta indica numarul destul de ridicat de imbolnaviri pentru aceasta perioada. Chiar daca temperaturile au crescut, sute de persoane au ajuns la cabinetele medicilor si la spital raciti cobza. Potrivit datelor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, aproape o mie de persoane s-au prezentat saptamina trecuta la medic acuzind simptome specifice racelilor. Au fost astfel inregistrate 759 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in 75 de cazuri fiind necesara internarea in spital, si 268 cazuri de pneumonii. Si in aceasta situatie doar 105 persoane au ramas sub supraveghere medicala in spital. Cei mai expusi la pericolul de imbolnavire au ramas copiii, care au umplut sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Aglomeratia s-a datorat in special numarului mare de micuti raciti care sint adusi la spital in ultimul moment de catre parinti. "Incepind de la mijlocul lunii martie si pina acum a fost o perioada extrem de aglomerata. Probabil din cauza fluctuatiilor de temperatura s-au inregistrat mai multe cazuri de viroze. Majoritatea parintilor nu se prezinta la medic de la primul simptom de boala", spune dr. George Munteanu, seful sectiei de pediatrie. Asa se face ca in ultima saptamina au ajuns pe mina medicilor 422 de copilasi cu virsta intre 1-14 ani care au racit si 133 de copii care au fost diagnosticati cu pneumonie. Raceala este poate cea mai cunoscuta boala, ce se manifesta prin dureri de git sau inrosirea acestuia, dureri de cap si febra, infundarea nasului, stranut, respiratie dificila pe nas si uneori febra. Aceste simptome apar la 2-3 zile de la infectie si dureaza intre 2 si 14 zile. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.