Social

148 de vrinceni si-au gasit job la bursa

Daniel Garleanu
27 mai 2010 728 vizualizări
Tinerii sub 25 de ani s-au angajat cel mai greu

In urma bursei generale a locurilor de munca organizata in urma cu o luna, pe 23 aprilie, de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea, 148 de vrinceni si-au gasit un loc de munca, atit de pretios pe timp de criza. In urma unei situatii centralizate de AJOFM, in urma inteviurilor sustinute in fata angajatorilor, 148 de persoane au fost incadrate in munca, dintre care 51 femei, categoria cea mai favorizata fiind formata din absolventi de invatamint profesional, cu virsta cuprinsa intre 35-45 de ani, adica oameni buni de munca. Astfel, pe categorii de forma de invatamint absolvita, cei mai multi angajati, 57, au scoala profesionala sau de ucenici, 54 au absolvit doar invatamintul general sau il au incomplet, 32 de aspiranti au diploma de liceu si postliceal si doar cinci absolventii de studii superioare au reusit sa convinga un angajator de serviciile pe care le-ar putea oferi. Pe categorii de virsta, cei mai multi angajati, 75, adica jumatate din totalul celor angajati, sint persoane active cu virsta cuprinsa intre 35-45 de ani. Doar sapte tineri cu virsta sub 25 de ani au reusit sa-si gaseasca un loc de munca. Printre cei angajati se numara si patru persoane de etnie roma, dar nici o persoana cu handicap sau eliberata din detentie. La bursadin 23 aprilie au participat 459 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, cele mai multe la Focsani. (Daniel GIRLEANU)


  • Tot confectiile angajeaza


  • Oferta de locuri de munca pentru aceasta saptamina pune la dispozitia celor interesati 189 de posturi libere. Cele mai multe joburi se gasesc in domeniul confectiilor, 134 de locuri, pentru confectioner-asamblor articole din textile, croitor si muncitor necalificat. Oferta identificata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) este valabila pentru saptamina 26 mai-02 iunie si cuprinde atit posturi in judet cit si peste hotare. In judet sint locuri vacante pentru director institutie publica, reprezentant tehnic comercial si agent contractari si achizitii. Cei care au studii medii pot opta pentru posturile de brutar, sofer sau operator preparare bauturi. De asemenea, cei care au studii mai putine au la dispozitie joburi ca vinzator de ziare, menajera, sofer sau muncitor necalificat in diferite domenii. La finele lunii aprilie, Vrancea numara 12.041 de someri si o rata a somajului de 7,96%. (D. G.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.