Social

Sanatatea intra in greva generala!

Raluca Manolache
27 mai 2010 984 vizualizări
Lucrurile care au fost anuntate ca masuri impotriva crizei ne diminueaza dramatic veniturile , spune liderul de la Sanitas u si la Ambulanta spiritele sint incinse, iar salariatii sint decisi sa iasa in strada Sindicalistii din sistemul sanitar vrincean ar putea intra in greva generala pe 31 mai în spirit de solidaritate cu bugetarii din toata tara.

In acest moment se intocmesc tabele cu semnaturi ale membrilor Federatiei Sanitas care isi exprima acordul pentru participarea la aceasta greva impotriva masurilor anti-criza prezentate de Guvern. Reducerea salariilor cu 25%, a pensiilor cu 15%, disponibilizari de personal in sistemul sanitar si de asistenta sociala, desfiintarea a peste 200 de spitale, reducerea numarului de paturi, impozitarea tichetelor de masa, eliminarea biletelor de odihna si tratament, blocarea negocierilor colective, modificarea Codului Muncii si diminuarea alocatiilor sociale sint principalele nemultumiri care ii vor scoate in strada pe cei ce au grija de sanatatea bolnavilor. "Lucrurile care au fost anuntate ca masuri impotriva crizei ne diminueaza dramatic veniturile si colegii nostri nu sint de acord. In urmatoarea perioada vom trece la stringerea de semnaturi si, cu siguranta, incepind cu data de 31 mai vom fi cu totii in greva, o greva de solidaritate cu celelalte categorii de bugetari si cu pensionarii. Consideram ca cei din sectorul pe care iI reprezint nu sint deloc niste oameni inutili pentru societate ci, din contra, sint niste elite care trebuie respectate", spune Claudiu Grosu, liderul de la filiala Sanitas Vrancea. In cazul in care sindicalistii din sanatate vor intra in greva generala, in spitale se vor asigura doar urgentele majore. Nici salariatii de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) nu sint multumiti de vremurile grele care se anunta. Sanitarii se gindesc serios la declansarea grevei generale, o optiune luata in discutie ieri, cind cadrele afiliate Sindicatului Liber Ambulanta s-au intilnit pentru a discuta problemele din sistem. Stan Irimia, liderul sindical al SAJ, spune ca majoritatea angajatilor sint pentru greva generala de pe 31 mai, insa urmeaza sa se mai stringa semnaturi din teritoriu. Cu aceasta ocazie, salariatii au fost informati ca bugetul unitatii este pe zero, iar situatia financiara nu se va schimba in bine in urmatoarea perioada. De la inceputul anului cadrele nu mai sint platite pentru orele suplimentare si nici nu au primit cel de-al 13-lea salariu. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 11 ore, 10 minute, 57 secunde
Cum? Asistentele si doctorii fac greva? Si noi cui mai dam "atentia" de minim 20 lei pentru ca cineva sa ne bage in seama cand suferim de anumite afectiuni?
, acum 739397 zile, 11 ore, 10 minute, 57 secunde
da mai tampitel,mira te
, acum 739397 zile, 11 ore, 10 minute, 57 secunde
Mestere daca vrei sa platesti cine te pune sa te duci la spital?!? ce imbecili..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.