Social

DSP pretinde ca avem spitale fara microbi!

Raluca Manolache
12 mai 2010 813 vizualizări
Inspectorii sanitari au mers in toate cele sapte spitale si au constatat ca microbii sint tinuti sub control u unitatile spitalicesti se pling de lipsa personalului calificat ce ar putea urmari infectiile nosocomiale Spitalele din Vrancea sint curate ca lacrima!

Cel putin teoretic sau pina la proba contrarie. Controalele dispuse de Ministerul Sanatatii Publice in toate unitatile spitalicesti in urma scandalului declansat la Maternitatea Spitalului CFR din Bucuresti, unde doua femei s-au infectat in timpul unor operatii de rutina, nu au scos la iveala nereguli. Potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, in perioada 28 aprilie "" 7 mai, inspectorii sanitari au mers in toate cele sapte spitale si au constatat ca microbii sint tinuti sub control, fiind respectate protocoalele referitoare la prevenirea si combaterea infectiilor nosocomiale. "Toate unitatile si-au intocmit planuri anuale de supraveghere si control a infectiilor nosocomiale pe care le respecta. Personalul este instruit asupra masurilor de prevenire. In toate unitatile sanitare existau la momentul controlului materiale de curatenie si dezinfectie in cantitati suficiente si se utilizeaza biocide in conformitate cu legislatia sanitara", spune ec. Carmen Gheorghiu, purtatorul de cuvint al DSP. De asemenea, inspectorii sanitari au putut constata ca exista spatii pentru depozitarea produselor folosite pentru igienizarea unitatilor, iar sterilizarea instrumentarului este facuta in mod corespunzator. Unitatile spitalicesti se pling de lipsa personalului calificat ce ar putea urmari infectiile nosocomiale. Desi toate spitalele au in structura un compartiment de prevenire a infectiilor intraspitalicesti numai doua unitati au personal angajat pe aceste functii. La restul unitatilor atributiile au fost preluate ca activitati suplimentare in fisa postului. Concluzia raportului incheiat de DSP arata ca "nu s-au constatat deficiente majore in aplicarea legislatiei sanitare pentru care s-a efectuat verificarea", chiar daca bolnavii simt pe propria lor sanatate problemele din sistem. Spitalele din Vrancea nu au fost ocolite de microbi anul trecut, 255 de persoane fiind "victimele" infectiilor intraspitalicesti. De asemenea, in primul trimestru din acest an la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani au existat 88 de cazuri noi, sectiile cu cel mai mare risc de aparitie a infectiilor nosocomiale fiind neonatologia, ortopedia, oncologia, ginecologia, urologia, neurologia si nefrologia. Situatia ar fi fost mult mai ingrijoratoare daca si spitalele mici ar putea raporta aceste imbolnaviri, insa din lipsa specialistilor cazurile ramin necunoscute. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.