Social

Haina militara ii atrage pe elevi

Raluca Manolache
10 mai 2010 1229 vizualizări
în ciuda rigorilor pe care le impune, cariera militara a devenit foarte atractiva pentru elevii de clasa a VIII-a.

Nu mai putin de 63 de elevi si-au depus dosarele la Biroul de Informare si Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal (CMZ) Vrancea in vederea ocuparii unui post la colegiile militare de la Cimpulung Moldovenesc, Breaza sau Alba Iulia. Colegiile Militare Liceale au scos la concurs 360 de locuri, dintre care 60 sint destinate fetelor, pentru care deja elevii se "lupta". In aceasta perioada se desfasoara testarea psihologica si proba de aptitudini fizice la Centrul Zonal de Selectie si Orientare Cimpulung Moldovenesc. Admiterea la cele trei colegii militare va avea loc pe 15 iunie si consta intr-o testare a cunostintelor de matematica si de limba si literatura romana. De asemenea, BlR continua inscrierile si pentru adolescentii care doresc sa ajunga maistri militari. Sint disponibile 286 de posturi la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" Pitesti si Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" Boboc. Tinerii care doresc sa acceada la aceste posturi trebuie sa aiba maxim 24 de ani si sa treaca de o serie de probe. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 11 ore, 41 minute, 9 secunde
E frumoasa haina militara! Te obliga la noblete si respect! Pacat ca dupa o viata traita ca militar, o viata plina de restrictii si privatiuni ajungi la pensie iar guvernantii si nu numai cred ca ai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.