Social

Dr. Ceamburu a lucrat pe ambulantele de la Tirgu Mures

Raluca Manolache
10 mai 2010 1470 vizualizări
Dr. Danut Ceamburu si-a desfasurat activitatea alaturi de colegii de la SMURD Tirgu Mures timp de sase luni

Un curs de sase luni la Tirgu Mures a insemnat o lectie de viata pentru dr. Danut Ceamburu, medic la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea. Acesta a revenit la Focsani dupa ce a participat la un program de formare organizat de Ministerul Sanatatii in vederea obtinerii atestatului in asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca. La Tirgu Mures a vazut cum medicii se adapteaza la orice situatie si chiar daca mai exista si neajunsuri reusesc sa faca fata urgentelor. Dr. Danut Ceamburu spune ca doctorii din Tirgu Mures pun accent pe om si nu pe starea sociala a acestuia, iar un bolnav nu pleaca din spital "pina nu este complet investigat si pina cind nu sint eliminate toate cauzele care ar fi putut duce la prezenta lui acolo". "Acest curs a insemnat enorm de mult pe plan profesional, mai multa incredere, mai multa disponibilitate pentru a asigura asistenta de urgenta si nu in ultimul rind un cistig uman. Acolo am descoperit respectul de colegi, pentru fiinta umana, pentru profesionalismul fiecaruia si pentru alte valori umane", spune medicul. Acesta crede ca judetul nostru ar avea nevoie de o masina de tip C la SMURD pentru ca in acest moment paramedicii au competente limitate. "Masina pe care o avem noi este B1B2, iar paramedicii de la Focsani au competente limitate. De exemplu, la un accident pot pune un guler, pot face un pansament, pot pune o atela si monitoriza pacientul. Asta este toata competenta celor de la SMURD. SMURD adevarat inseamna masina C1 cu medic, cu asistent si cu paramedici. Ar fi foarte utila aceasta masina la Focsani in sprijinul ambulantei", mentioneaza Ceamburu. Dupa cele sase luni medicul nu poate spune decit "as lucra la Focsani ca la Tirgu Mures". Pe 29 mai medicul va trebui sa sustina examenul de promovare pentru a obtine atestatul in asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.