Social

Primele au ridicat salariile in martie

Daniel Garleanu
8 mai 2010 790 vizualizări
în luna martie 2010, cistigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.074 lei, cu 6,9% mai mare fata de luna precedenta, conform informatiilor transmise de Directia Judeteana de Statistica (DJS) Vrancea.

De asemenea, crestere a fost inregistrata si la salariul mediu nominal, care a fost la finele primului trimestru 1.509 lei, cu 98 lei mai mare decit in luna februarie. Cele mai mari venituri, conform aceleiasi institutii, le-au realizat lucratorii in activitati de intermedieri financiare, in timp ce domeniul hotelier si restaurantele au realizat cele mai mici venituri, 794 de lei/lucrator. "în luna martie 2010, in majoritatea activitatilor economice, nivelul cistigului salarial mediu net a fost in crestere fata de luna februarie 2010, ca urmare a acordarii de prime ocazionale sume din profitul net si din alte fonduri si realizarilor de productii mai mari", a transmis Vasile Apostu Croitoru, directorul coordonator al DJT. Veniturile suplimentare incasate de vrinceni in luna martie sint date de premiile anuale, al 13-lea salariu pentru anul 2009, prime de Paste sau tichete cadou. Totodata, comparativ cu luna martie a anului precedent, cistigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,6%. Datele lunare privind cistigul salarial si efectivul de salariati sint obtinute printr-o cercetare statistica selectiva. începind cu ianuarie 2010 esantionul cuprinde 25.000 unitati economico-sociale. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.