Social

Spitalul din Focsani vrea certificat ISO

Raluca Manolache
6 mai 2010 975 vizualizări
Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani a incheiat un contract de 4.500 de euro pentru obtinerea certificatului ISO fara de care bolnavii nu ar mai putea beneficia de radiografii gratuite in ambulatoriu

Acest lucru se datoreaza modificarilor legislative care obliga spitalele sa obtina acest document deoarece in lipsa acestuia nu pot incheia contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea pentru servicii medicale de radiologie-imagistica in ambulator. "Spitalul a incheiat un contract cu o firma ce face demersurile necesare pentru a obtine in 30 de zile certificatul ISO. In afara de acest certificat avem toate autorizatiile pentru efectuarea acestor investigatii", spune Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului din Focsani. Certificarea ISO a sistemului de management al calitatii se face in urma evaluarii aparaturii si a personalului din laboratorul de radiologie imagistica medicala. In acest moment, vrincenii care vor sa isi faca o radiografie la cabinetul de specialitate din ambulatoriul Spitalului din Focsani trebuie sa mai astepte daca nu doresc sa scoata bani din buzunar deoarece CAS deconteaza un numar limitat de radiografii. Este vorba de 10 investigatii pe zi, iar programarile la spital sint facute pina pe 12 mai. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.