Social

Elicopterul SMURD a zburat la Focsani pentru o viata

Raluca Manolache
4 mai 2010 1525 vizualizări
Pacientul a fost preluat de pe Stadionul Tineretului intrucit se simtea rau dupa o interventie chirurgicala

Medicii de la Ambulanta si de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani au solicitat ieri ajutorul elicopterului Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) pentru transportarea unui pacient aflat in stare grava la Bucuresti. Este vorba de un batrin de 67 de ani care a fost operat simbata si trebuia sa ajunga la Spitalul Clinic Fundeni de urgenta pentru ca starea acestuia de sanatate nu era tocmai buna. Elicopterul a aterizat in jurul orei 11.30 pe Stadionul Tineretului din Focsani, pacientul fiind adus aici de catre un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ). "Este vorba despre un pacient de 67 de ani care a suferit o interventie in zona abdomenului care i-a periclitat starea imediata de viata. Este transferat intr-o clinica universitara pentru a fi investigat in continuare. Speram sa fie bine", ne-a spus Danut Ceamburu, medic la Ambulanta. Cu aceasta ocazie, Danut Ceamburu s-a intilnit si cu colegii de la SMURD cu care a mai colaborat la Mures, unde timp de sase luni a participat la un program de formare in vederea obtinerii atestatului in asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca. Despre acestia are numai vorbe de lauda si spune ca medicina de urgenta "este o meserie de suflet". Pe 29 mai doctorul Danut Ceamburu va sustine examenul de promovare pentru a obtine atestatul. Este pentru a doua oara in aceasta luna cind elicopterul SMURD ajunge in Focsani. Acum aproape doua saptamini medicii au decis sa trimita in Capitala un bebelus ce avea probleme respiratorii grave de la nastere. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.