Social

Elevii pot face armata in august

Raluca Manolache
3 mai 2010 782 vizualizări
Concurentii trebuie sa stie cit mai multe informatii despre Armata Romaniei si NATO, dar si despre participarea militarilor romăni în misiunile internationale

"Doriti sa traiti momente de intensitate maxima? Doriti sa va verificati cunostintele teoretice si potentialul fizic si psihic? Vreti sa vizitati locuri la care in mod normal ati avea accesul limitat?". Acestea sint mesajele transmite de Ministerul Apararii elevilor care doresc sa participe si in acest an la concursul national de selectie pentru "Tabara de vara pentru cercetasi". Tabara, care are drept motto "Fii cel mai bun! Fii la inaltime!", se adreseaza elevilor de liceu din clasele IX-XI, iar concursul a inceput pe internet, pe pagina Ministerului Apararii, www.mapn.ro/tabara. Astfel, tinerii competitivi si dornici de aventura vor fi selectionati in urma unei competitii ce se va organiza in perioada 28 aprilie "" 10 iunie, iar invingatorii vor putea merge intr-o tabara de pregatire care se va desfasura la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, in perioada 1-8 august. Sarcina echipelor inscrise in competitie consta in a raspunde la cele 22 de intrebari prin care se doreste testarea cunostintelor elevilor despre Armata Romaniei si NATO, dar si despre participarea militarilor romani in misiunile internationale. Primele 18 echipe se califica pentru a participa la tabara de vara, iar in cazul in care una din acestea nu poate participa la tabara, va fi inlocuita cu o alta echipa desemnata de juriul competitiei in ordinea descrescatoare a rezultatelor. Acest concurs este o initiativa a Directiei Informare si Relatii Publice din Ministerul Apararii Nationale, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si cu Asociatia Euro-Atlantica "Manfred Worner" . Elevii care doresc mai multe detalii cu privire la aceasta competitie pot accesa site-ul www.mapn.ro/tabara. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.