Social

Satenii din Tiritu au mincat cozonac italian

Daniel Garleanu
26 apr 2010 1300 vizualizări
Populatia din Tiritu, comuna Poiana Cristei, a primit zilele trecute o vizita surpriza din partea unui om de afaceri italian care a tinut sa faca un gest nobil pentru cei citiva oameni ai satului.

Astfel, Antonino la Mantia a impartit celor 70 de elevi ai Scolii din Tiritu cite un panetone, un delicios cozonac italian. "A fost o exerienta rara, poate unica in viata mea. Atmosfera din acest sat este diferita de ceea ce intilnesti zi de zi, oamenii sint simpli si traiesc in comuniune cu natura. Odata cu civilizatia si bogatia vin si alte lucruri rele", ne-a spus Antonino pe ulitele satului Tiritu. Transportul pina sus, pe drumul anevois, a fost asigurat de primarie cu un tractor. Primarul democrat liberal al comunei, Petrus Vlad, ne-a asigurat ca anul acesta drumul va fi parcticabil, astfel incit oamenii vor putea cobori la oras mai simplu, pentru cele trebuincioase traiului. "Drumul pina sus nu e asa un dezastru. Pe anumite portiuni este mai anevoios. E pacat ca la 25 de km de Focsani oamenii sa nu aiba drumul bun. Important este sa aiba lumina si drum si nivelul de trai creste", ne-a declarat gospodarul din Poiana Cristei. Cit despre gestul italianului de a oferi din prinosul sau, primarul a salutat initiativa si a calificat-o ca un gest de altruism. Cele 115 pachete pe care le-au primit joi, 22 aprilie, oamenii din Tiritu au fost oferite de firmele de constructii Smart Tecnology, Edil Dan Construct Focsani si o alta societate care a dorit sa ramina anonima. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 23 ore, 10 minute, 47 secunde
existen si acuma omni cum enache ca simpatizesa pentru Hitler? ENACHE...ESTI UN IMBECILE....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.