Social

Noua sucursala a CAR CFR Comanesti, alternativa la banci pentru vrinceni

Ciprian Fânaru
19 apr 2010 3660 vizualizări
Casa de Ajutor Reciproc vine in sprijinul oamenilor cu venituri mici si are deja 14.000 de membri

CAR CFR Comanesti si-a deschis simbata sucursala si la Adjud. Inaugurarea noului sediu s-a facut ca la carte, iar slujba religioasa de sfintire a acestuia a constituit prima parte a evenimentului. In lipsa primarului Constantin Armencea, secretarul Stefania Saradici a fost reprezentanta municipalitatii. "CAR CFR este un brand in zona Trotusului. Vreau sa va felicit ca v-ati orientat catre municipiul Adjud, care este o zona de tranzit importanta. Venirea dumneavoastra ne maguleste si speram sa va fim de folos in dezvoltarea relatiilor cu cetatenii. Adjudenii, cu conditia lor morala, nu va vor dezamagi", a spus secretarul primariei Adjud, care a primit si onorat invitatia de a deveni primul membru cu acte al asociatiei. "As vrea sa aveti incredere in noi. CAR nu inseamna o afacere, CAR inseamna sa venim in sprijinul oamenilor cu venituri mici si foarte mici. Avem o colaborare foarte buna cu Politia, CAR-ul nostru nu a avut nici o problema. Am pornit in 1996, iar acum avem 14 mii de membri din toate categoriile sociale, in special din cele fara resurse materiale. I-am obisnuit cu imprumuturi promotionale, de Paste, de Sarbatori. Deschiderea sucursalei e un pas mic, vrem sa deschidem in toate tarile unde sint romani, in Republica Moldova, Spania, Italia", a mentionat Liviu Mazilu, inspector de imprumuturi. Ajuns la 22 de angajati, majoritatea cu studii medii la inceput, acum specializati si instruiti, CAR-ul care lucreaza dupa standarde interne s-a inscris in 2004 in Federatia Caselor de Ajutor Reciproc si se instruieste in continuare la conferintele internationale. "Locatia e noua, functionala, iar CAR constituie un sprijin financiar pentru locuitorii din Adjud, banii raminind in comunitate. Este o alternativa la institutiile bancare pentru ca oamenii gasesc mai multa intelegere la un CAR", a tinut sa precizeze si reprezentantul Federatiei CAR. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.