Social

Judecat dupa ce un angajat a cazut de pe schela de la etajul IV

Nicoleta Cristea
6 apr 2010 942 vizualizări
Administratorul unei firme de constructii din municipiu a fost trimis in judecata pentru vatamare corporala grava, dupa ce un muncitor si-a pierdut capacitatea de munca in timpul lucrului

Un focsanean, administrator al unei firme de constructii, va raspunde penal in instanta, fiind trimis in judecata dupa un accident de munca, in urma caruia un angajat a fost grav ranit. Printre acuzatiile aduse lui Emil Sterea, de 30 de ani, se numara faptul ca nu a luat masurile legale de securitate si sanatate in munca, nu a supravegheat modul de munca al angajatilor, a permis munca in conditii improprii si nu a asigurat controalele medicale sau fisa postului. Procurorii au concluzionat ca, din aceste motive, in toamna anului 2008, un muncitor, care se ocupa cu placarea cu polistiren a fatadei unui bloc, a cazut de la tronsonul sase al schelei, care corespundea cu etajul 4 al imobilului. Victima, Viorel C., a suferit multiple rani, specialistii concluzionind ca acesta nu va mai putea lucra niciodata, fiind incadrat in gradul II de handicap. In rechizitoriu se arata ca firma incheiase un contract prin care trebuia sa execute fatada unui bloc din municipiu. In urma declaratiilor s-a stabilit ca schelele instalate, pe care au lucrat muncitorii, nu aveau balustrade la capat, iar la ultimul tronson nu exista nici macar balustrada pe lungimea acestora. Chiar daca muncitorii au declarat ca schelele nu fusesera niciodata dotate cu masuri de siguranta de acest gen, administratorul a sustinut ca, de fapt, angajatii sai au dat barele jos, pentru a lucra mai usor. Lucrarea se pare ca a mers bine pina la tencuiala, cind s-a intimplat incidentul. Astfel, partea vatamata, in timpul lucrarii, nu a observat ca a ajuns la capatul schelei, si a cazut in gol. Ulterior, barbatul a avut nevoie de peste 90 de zile de ingrijiri medicale. Si asupra acestui aspect inculpatul a avut aparari, si a precizat in fata anchetatorilor ca, de fapt, muncitorii sai s-au inteles cu locatarii blocului sa execute 60 de cm in plus la fatada, si de aceea schela a fost depasita de cel ranit. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.