Social

Info-Pascal

Ziarul de Vrancea
3 apr 2010 1308 vizualizări
Scolarii, in vizita la bunicii de la camin

Elevii claselor I si a II-a de step by step de la Scoala "Anghel Saligny" Focsani, condusi de profesoarele Mirela Rusu, Jana Nicoara, Mihaela Bordei si Mihaela Alstanei, au fost ieri in vizita la Caminul pentru persoane virstnice din Focsani. Intilnirea dintre elevi si batrini a fost una emotionanta, elevii prezentind si un mic program artistic. Cei mici le-au daruit batrinilor fructe si dulciuri, ei reusind sa aduca zimbetul pe chipul celor 36 de "bunici" incintati. "Doamna director Anca Largeanu ne-a primit cu mare drag si vom derula actiuni de acest gen pina la finele anului, in parteneriat. Vrem ca elevii sa constientizeze de la virste fragede cit de important este sa daruim si altora din putinul nostru, sa le facem o bucurie si celor in virsta si singuri", ne-a declarat profesoara Mirela Rusu. (C. F.)

Foto2: Batrinii s-au bucurat de putina atentie


Elevii le-au oferit cadouri batrinilor


Elevii Liceului Pedagogic "Spiru Haret", in colaborare cu prescolarii de la Gradinita Nr. 13 au vizitat ieri Centrul de Ingrijire si Asistenta a Adultilor din Focsani si le-au oferit celor 40 de batrini pachete. Proiectul derulat sub deviza "Din sufletul nostru pentru sufletul vostru" a fost coordonat de prof. Livia Marcu, Viorica Pristavu si Maria Chiper si cuprinde mai multe activitati organizate pe parcursul intregului an scolar. "Pe linga activitatile culturale, artistice, aceasta mi-a dovedit ca acesti copii sint sensibili, ca au suflet mare, ca diferenta de generatie se anuleaza atunci cind vrei sa oferi bucurii celor din jur", a mentionat prof. Livia Marcu. De asemenea, elevii au inteles ca familia este un dar. "O societate dezvoltata invata sa-si pretuiasca semenii, iar clipele petrecute la acest camin m-au facut sa ma gindesc mai mult la bunicii mei", spune Mihaela, eleva la Liceul Pedagogic. (R. M.)


Cadouri de Paste pentru copiii din Ploscuteni si Dumbraveni


Copiii cu posibilitati materiale reduse din Ploscuteni au primit ieri, in avans de Paste, pachete cu ajutoare de la liceenii de la Colegiul Cuza si "Valeriu D. Cotea", dar si de la tinerii voluntari de la Compartimentul Informare si Programe pentru Tineret de la Directia pentru Tineret Vrancea. Proiectul umanitar a fost intitulat "O raza de lumina in viata unui copil "" Iepurasul". Si copiii de la Centrul Familial Dumbraveni au fost vizitati de Iepurasul Jandarmeriei Vrancea ieri, cei mici primind pachetele cu dulciuri si produse traditionale sarbatorilor pascale. Inspectoratul de Jandarmi nu i-a uitat nici pe veteranii si vaduvele de razboi, carora le-a oferit cosuri cu oua rosii, cozonaci si produse alimentare. "Fie ca Sfinta Sarbatoare a învierii Domnului sa aduca tuturor vrincenilor sanatate, bunastare si liniste sufleteasca", transmit oamenii legii. (I. C.)


"De la bobul de griu la piinea calda"


Cum se face piinea? La aceasta intrebare au incercat sa gaseasca raspuns elevii clasei a IV-a de la Scoala cu clasele I-VIII "Ionel Sirbu" Ciorasti, prin redactarea unei lucrari cu titlul "De la bobul de griu la piinea calda". In acest scop, grupul de elevi, insotiti de invatatoarea Elena Neacsu, au facut o vizita la moara din satul Mihalceni, patronata de Gabriel Nicolae Braicau si apoi la brutaria din Ciorasti, condusa de Ionel Anghelache. "Aceste doua obiective sint construite dupa standarde europene si elevii au ramas foarte impresionati de procesul de productie. La sfirsitul ambelor vizite, elevii au fost serviti cu produse de panificatie specifice si sucuri. Pe aceasta cale, multumim ambilor patroni care ne-au primit cu multa caldura in institutiile dumnealor", transmite invatatoarea Elena Neacsu de la Scoala Ciorasti. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.