Social

Drumarii protesteaza pentru salariile restante

Mihaela Beșleagă
3 apr 2010 719 vizualizări
Drumuri si Poduri SA este scoasa la privatizare, pe bucati, iar fostii angajati isi cer drepturile neachitate, dupa ce au ramas pe drumuri

In Vinerea Patimilor, circa 50 de fosti salariati ai defunctei SC Drumuri si Poduri SA, din subordinea Consiliului Judetean (CJ), s-au adunat pentru un protest spontan in fata sediului societatii. Oamenii si-au cerut drepturile salariale restante, fara de care, spun ei, vor avea parte de niste sarbatori sarace. Este vorba de salariile pe doua luni, decembrie 2009 si martie 2010, luna din care marea masa a drumarilor, 80 la numar, au fost disponibilizati colectiv si se afla in prezent in somaj tehnic. "Din decembrie nu ne-am luat salariile si astazi, in urma discutiilor pe care le-am avut cu domnul Iulian Matache (directorul Directiei de Dezvoltare din CJ, n.r.) si domnul vicepresedinte Dragos Birladeanu am aflat cu stupoare ca nu sint bani. Au ramas 22 de angajati, din care 14 sint paznici. Noi sintem din 8 martie in somaj tehnic, dupa ce in ianuarie am fost toata luna in concediu fara plata", ne-a spus Danut Ciobanu, liderul de sindicat al salariatilor de la Drumuri si Poduri SA. Inca din luna mai 2009, presedintele CJ, Marian Oprisan, a anuntat, in cadrul unei sedinte in plen, ca societatea se afla in "proces de privatizare", prin vinzare de active mobile si imobile, respectiv teren, sediu, masini, utilaje, statia de betoane. Drumuri si Poduri se afla de mai multi ani in pragul falimentului, din cauza datoriilor mari acumulate catre bugetul de stat, in conditiile in care nu a mai cistigat nicio licitatie pentru drumuri. Oamenii anunta ca vor protesta si miercuri, dupa ce liderii de sindicat vor avea o alta runda de negocieri cu reprezentantii administratiei judetene. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.