Social

Medicii au ramas fara contract cu Casa de Sanatate

Silvia Vrînceanu Nichita
1 apr 2010 870 vizualizări
Actele aditionale incheiate cu furnizorii expira astazi si nu se stie cum vor fi decontate serviciile medicale acordate asiguratilor

image_left>25909Patronatul Medicilor de Familie din Vrancea sustine ca intrega retea de medicina de familie din judet a ramas in aer de astazi, intrucit au expirat actele aditionale incheiate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vrancea, care nu a precizat daca va dori sau nu sa continue relatia de colaborare cu furnizorii de servicii medicale. "Incepind cu data de 1 aprilie 2010, actele aditionale semnate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate prin care s-au prelungit conditiile contractuale semnate pe anul 2009 vor expira. Intrucit nu am fost informati de dorinta Casei de a continua relatiile contractuale printr-un nou act aditional valabil pentru luna aprilie sau de semnarea unui contract nou, va aducem la cunostinta ca medicii de familie nu vor avea temei legal sa utilizeze pentru pacienti, incepind cu 1 aprilie 2010, formularele tipizate cumparate de la Casa de Asigurari de Sanatate, respectiv retete, trimiteri, investigatii, concedii medicale, fiind in afara de contract", se arata in adresa trimisa ieri bancii sanitare de catre Patronatul Medicilor de Familie din Vrancea condus de dr. Grigore Hanta de la Odobesti. Deocamdata institutia sanitara nu a venit cu nici un fel de precizari legate de modul in care se vor deconta serviciile medicale acordate pacientilor inscrisi pe listele celor 160 de medici de familie din judet. Presedintele Patronatului Medicilor de Familie spune ca a solicitat precizari in legatura cu modul de desfasurare a activitatii incepind cu 1 aprilie, in conditiile in care 30 de cabinete medicale au fost sanctionate cu sume cuprinse intre 500-2.000 de lei, pentru anul 2008, ca urmare a modului in care auditorii bancii sanitare au interpretat contractele incheiate cu medicii. In aceste conditii, medicii se tem ca vor plati din buzunar serviciile. Si ceilalti furnizori de servicii medicale se afla in aceeasi situatie incepind de astazi. "In mod normal, cei de la Casa de Asigurari, in calitate de asiguratori, trebuiau sa se intereseze de soarta pacientilor si sa ne anunte ce este de facut, sa se incheie un nou act aditional. De azi, toti medicii din Romania sint liberi de contract. Nu putem folosi formularele Casei dar nu ne impiedica nimeni sa tinem cabinetele deschise. Ar trebui sa acordam servicii contra-cost si sa trimitem pacientii sa li se deconteze aceste servicii", spune dr. Grigore Hanta. In plus, medicii au nelamuriri si cu privire la normele de aplicare a noului contract cadru de furnizare a asistentei medicale, in conditiile in care finantarea se va reduce in acest an. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.