Social

Vaccinarea anti-HPV continua

Raluca Manolache
31 mar 2010 617 vizualizări
u Directia de Sanatate Publica mai are in stoc 1.300 doze de vaccin

Campania de vaccinare impotriva HPV, virus responsabil de aparitia cancerului de col uterin, continua si in Vrancea. Chiar daca tinerele nu se arata prea incintate de aceasta campanie, Ministerul Sanatatii le-a dat posibilitatea si medicilor ginecologi si celor din cabinetele de planificare familiala sa faca acest vaccin. S-a luat aceasta decizie deoarece vaccinarea destinata fetelor cu virste cuprinse intre 12 si 24 de ani nu a prins la medicii de familie. Pina acum doar cabinetul de planificare familiala care se afla la fostul Centru Medical Focsani a solicitat citeva doze de Cervarix. Dr. Catalin Groza recomanda efectuarea acestui vaccin pentru ca astfel se poate preveni aparitia cancerului de col uterin. "A venit un ordin al Ministerului Sanatatii care mentioneaza ca vaccinarea impotriva HPV se poate face si prin cabinetele de planificare familiala si cabinetele de ginecologie din ambulatoriu. M-am hotarit sa iau 10 doze. Sint femei care s-au interesat de acest vaccin dar pentru moment, probabil, fac un studiu al pietei ", a precizat dr. Catalin Groza. Si femeile cu virsta peste 24 de ani se pot imuniza gratuit in cadrul acestor cabinet, insa numai dupa ce primesc recomandarea unui ginecolog. La Directia de Sanatate Publica mai exista aproape 1.300 doze de vaccin. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.