Social

AJOFM deconteaza naveta somerilor care se scolesc

Silvia Vrînceanu Nichita
30 mar 2010 927 vizualizări
56 de someri se recalifica pentru a-si gasi un nou job

Doua noi cursuri de calificare profesionala au debutat ieri sub patronajul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea, beneficiarii fiind 56 de someri, unii chiar cu virste mai inaintate, care au cazut victime disponibilizarilor de criza din ultimul an. Cursurile de contabil si lucrator comercial se fac in colaborare cu Fundatia Culturala "Dacia" si firma Marcip din Focsani, instruirea fiind decontata din bugetul asigurarilor de somaj. Directorul adjunct de la AJOFM, Mioara Lazar, care se ocupa de managementul pietei muncii, spune ca, desi unora le este mai greu sa faca o schimbare in viata lor profesionala, vrincenii care au ramas someri accepta sa-si schimbe meseria si frecventeaza cu succes cursurile intermediate de agentie. "Oportunitati sint, important este sa le incerce", spune directorul, care se mindreste cu mai multe povesti de succes. Putini stiu ca somerilor care nu locuiesc in Focsani li se deconteaza transportul pentru a veni la scoala si primesc chiar si caiete si pixuri pentru a-si lua notite. Acestia au voie sa se angajeze in timpul cursului, insa trebuie sa anunte agentia, obligatie pe care si-o asuma prin contract. Si cei care lipsesc de la examenul final trebuie sa returneze banii agentiei, iar sumele oscileaza intre 148 si 250 de lei, in functie de tipul de curs. Cursantii care au inceput de ieri instruirea au avut parte de o deschidere festiva, la care le-au vorbit doua dintre directoarele AJOFM, Mioara Lazar si Cristina Iliescu, dar si Constantina Negoita, directorul scolii care se ocupa de recalificarea somerilor pentru sapte meserii. AJOFM colaboreaza cu diverse firme si ONG-uri pentru organizarea unor cursuri de initiere, calificare, recalificare, perfectionare si specializare in 28 de meserii cerute de piata muncii. Inscrierile se fac la sediul institutiei, iar durata variaza de la o luna la sase luni, timp in care se face pregatire teoretica cit si practica in diverse unitati. (Z. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.