Social

Prefectura a fost pichetata de zece pensionari

Daniel Garleanu
27 mar 2010 755 vizualizări
Prezenta firava ieri la pichetarea anuntata de pensionari u batrinii cer sa nu se diminueze punctul de pensie sub 45% din salariul mediu brut

Mitingul de ieri al pensionarilor din fata Prefecturii a fost mai mult o intilnire a batrinilor decit o pichetare in adevaratul sens al cuvintului. Doar citeva persoane de virste inaintate au reusit ieri sa onoreze cu prezenta initiativa Sindicatului Pensionarilor din Vrancea (SPV) de a protesta impotriva asa numitelor masuri anti-criza adoptate de Guvernul Emil Boc in ultima perioada. Pe cele 10 pancarte pe care le tineau pensionarii scria "Raspundeti nevoilor pensionarilor corespunzator cu ceea ce ei au lasat mostenire societatii" sau "Adoptati masuri ferme pentru protejarea puterii de cumpararea a pensionarilor". Numarul scazut de protestatari demonstreaza scaderea interesului de a veni la miting pe fondul nerezolvarii problemelor semnalate anterior. De fapt, oamenii spun ca este destul de greu de crezut ca mai pot schimba ceva. Unii dintre cei adunati in fata Prefecturii erau vizibil plictisiti de activitate, iar altii asistau ca la un spectacol. "Ma nemultumeste pensia foarte mica, de 680 de lei. Nu poti sa traiesti cu familia din acesti bani. Daca se poate sa ne mai mareasca ceva, cumva, pentru asta am venit aici", ne-a spus un pensionar care sustine ca a muncit 37 de ani. Mitingul pensionarilor de ieri a coincis cu vizita premierului Emil Boc la inaugurarea Spitalului de Boli Contagioase din Focsani, iar protestatarii au recunoscut ca nu au ales cea mai buna zi. "Ne-a eclipsat putin vizita premierului Emil Boc pentru ca toata atentia s-a dat acolo, nici noi nu ne-am orientat bine", ne-a spus Nicolae Zamfir, presedintele Sindicatului Pensionarilor. Pensionarii au cerut respectarea art. 80, alin. 3 din Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii care interzice diminuarea valorii punctului de pensie sub nivelul stabilit de acelasi articol, adica sub 45% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de asigurari sociale de stat pe anul 2010. O alta dorinta a batrinilor este includerea in Codul Fiscal a unei noi prevederi care sa permita impozitarea progresiva numai a partii din pensii care depaseste salariul mediu brut pe economie. Cum prefectul Ion Oprea era prezent alaturi de premier la inaugurarea Spitalului, pensionarii au fost primiti de subprefectul Sorin Hornea. Acesta i-a asigurat de tot sprijinul si le-a promis ca lista cu revendicarile lor va ajunge pe masa Guvernului. Pensionarii au declarat ca urmeaza noi proteste in luna aprilie, convinsi ca nici de acesta data nu se va intimpla ceva notabil. De mentionat ca anul trecut, in aceeasi zi, pensionarii au facut proteste la Prefectura, pe mandatul prefectului Raluca Dan. Nici atunci nu s-a schimbat nimic. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.