Social

Asistentii medicali se reprofileaza in bone sau ingrijitori de batrini

Raluca Manolache
25 mar 2010 743 vizualizări
Asta nu inseamna ca prin aceste cursuri noi va pregatim pentru o eventuala disponibilizare de personal , le-a spus Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, asistentilor interesati de cursuri de recalificare u halatele albe vor primi la finalizarea cursului si 740 de lei

Aproape 600 de asistenti din Vrancea vor sa capete competente si in alte meserii pentru a se pregati, probabil, pentru zile mai negre. Acestia s-au inscris la cursurile care fac parte din proiectul "Dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii economice prin calificarea si recalificarea angajatilor din sectorul medical", demarat de Federatia Sanitas. Programul, care este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeste in Oameni!" a fost lansat ieri la Focsani, unde a fost prezenta si Claudia Petcu, secretarul general al Federatiei Sanitas. Aceasta le-a prezentat "halatelor albe" in ce consta cursurile. Primele trei grupe de cursanti din Focsani, Odobesti si Dumitresti vor invata ce trebuie sa faca un baby-sitter, respectiv un ingrijitor de batrini la domiciliu. "Federatia Sanitas are doar intentii bune atunci cind isi propune sa organizeze in toate judetele tarii genul acesta de cursuri de recalificare si de reconversie profesionala. Acestea nu fac decit sa intregeasca pregatirea dumneavoastra pentru ca sinteti cadre medico-sanitare sau personal auxiliar sanitar", a precizat Claudia Petcu. Cursurile se vor desfasura pe parcursul a 10 saptamini. "Ne dorim sa va creem posibilitati noi si sa aveti, atit timp cit sinteti asistenti Sanitas, diferite oportunitati de a mai face ceva in plus. Nu se stie in viata incotro ne indreptam. Asta nu inseamna ca prin aceste cursuri noi va pregatim pentru o eventuala disponibilizare de personal", a precizat Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea. Cursurile sint gratuite, iar la absolvirea cursurilor, toti participantii, in functie de meserie, vor primi certificate de calificare recunoscute la nivel national si/sau european, avizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei. De asemenea, "halatele albe" vor primi la finalizarea cursului si 740 de lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.