Social

1.000 mai multi vrinceni cu handicap in 2009

Mihaela Beșleagă
25 mar 2010 754 vizualizări
Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap isi desfasoara activitatea intr-un spatiu strimt, de 4/1,5 m

Anul trecut, activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (CEPAH) din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Vrancea a fost mai intensa fata de anii anteriori, ca urmare a aparitiei Legii nr.448/2006 pivind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care faciliteaza multor persoane incadrarea in grad de handicap indiferent de venituri si de statutul social. "Comparind evolutia numarului persoanelor cu handicap de la sfirsitul anului 2008, cu sfirsitul anului 2009, constatam o crestere de 822 de persoane", se arata in raportul anual al Comisiei. Conform situatiei din 2009, din 21.250 de persoane adulte cu handicap, 4.948 sint incadrate in gradul I (grav), 13.953 gradul II (accentuat) si 2.349 gradul III (mediu). Anul trecut au fost evaluate 9.270 de persoane. Printre neajunsuri, presedintele de anul trecut al comisiei, dr. Maria Pavelescu, aminteste spatiul foarte restrins in care trebuie sa isi desfasoare activitatea aceasta comisie. "Spatiul de 4/1,5 m, destinat desfasurarii activitatii si a procesului ede informare a beneficiarilor, a pregatirii dosarelor pentru comisie, pregatirea plicurilor in vederea punerii la posta, nu este compartimentat conform nevoilor, drept urmare este nevoie sa fie marit spatiul potrivit misiunii serviciului", se specifica in acelasi raport anual. In prezent, CEPAH este condusa de medicul Loredana Voineag, numita la inceputul anului sa preia atributiile dr. Pavelescu, pensionata la limita de virsta. De altfel, Prefectura a dat aviz de nelegalitate hotaririi Consiliului Judetean prin care s-a reorganizat Comisia, urmind ca instanta de judecata sa decida soarta acestei hotariri. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.