Social

Bilete la tratament pentru pensionari

Iulia Crețu
19 oct 2005 3719 vizualizări
Cele mai cautate statiuni sint Lacu Sarat, Vatra Dornei sau Mangalia

Pensionarii vrinceni care doresc sa petreaca citeva zile de relaxare intr-o statiune de tratament balneo-climaterica ar trebui sa se grabeasca pentru ca locurile disponibile sint reduse. Cei 65.000 de reprezentanti ai virstei a treia din judet au avut la dispozitie numai 300 de bilete in mai multe statiuni fie la munte sau mare, majoritatea acestora fiind deja achizitionate de cei mai prevazatori. Multi aleg sa plece toamna in statiune pentru ca nu mai este sezon turistic si preturile sint mai mici. Multi nu prea tin cont de pensia destul de mica si aleg sa petreaca un sejur de refacere in statiuni precum Lacu Sarat, Covasna, Mangalia, Vatra Dornei sau Eforie Nord tocmai din cauza diferitelor boli de care sufera. Costul unui asemenea bilet variaza in functie de cuponul de pensie al fiecaruia, pretul calculindu-se la jumatate din pensie. Pensionarii beneficiaza in aceste vacante de ajutorul terapeutilor, dar si de diferite tratamente cu ape termale sau bogate in minerale. Altii insa, in special cei din mediul rural, nu prea isi pot parasi gospodariile in aceasta perioada, fie si pentru un sejur de relaxare. "Pe serie avem 300 de bilete. Cele mai solicitate au fost cele pentru statiuni precum Covasna, Mangalia, Vatra Dornei, Olanesti,

Eforie Nord sau Lacu Sarat. Locuri disponibile mai sint la Amara, Techirghiol, Slanic Moldova si 1 Mai. Biletul se calculeaza 50% din cuantumul pensiei fiecaruia. Pina acum pensionarii nu prea s-au ingramadit. Cei care si-au luat bilet de tratament nu vin in functie de pensie, ci dupa bolile de care sufera", ne-a spus Coman Andrei, directorul Casei Judetene de Pensii. Cei mai multi dintre cei care isi procura biletele spun ca macar acum, dupa ce au muncit o viata intreaga, sa se bucure de putina relaxare, odihna si tratament.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.