Social

Crucea Rosie vrea scaderea TBC-istilor

Daniel Garleanu
24 mar 2010 774 vizualizări
Romii isi vor putea testa in mod gratuit glicemia

Astazi se serbeaza Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Romania se numara printre tarile europene cu cele mai multe cazuri de tuberculoza, numai in Vrancea fiind anul trecut 355 de bolnavi. In ideea prevenirii acestei afectiuni, Crucea Rosie Vrancea deruleaza timp de o saptamina (22-26 martie) un proiect numit "Lupta impotriva tuberculozei continua!". Astfel, voluntarii de la Curcea Rosie si elevii de la mai multe scoli din Focsani, Marasesti, Cirligele, Gugesti si Vidra vor desfasura activitati educative si vor distribui pliante informative. "Scopul este de a informa cetateanul spre a cunoaste cit mai bine semnele care preced posibila imbolnavire si obligativitatea prezentarii la doctor, dar si de a limita riscul de imbolnavire cu bacilul Koch. Voluntarii vor distribui pliante in Piata Moldovei si alte locuri in oras, vor participa la orele de dirigentie din scoli si vor da obiecte de igiena personala bolnavilor de TBC din Spitalul Judetean", spun organizatorii. De asemenea, filiala de Cruce Rosie Vrancea sustine in perioada 22 martie-11 aprilie un program de sanatate si educatie pentru diabetici. Proiectul de activitate se numeste "Testeaza-ti gratuit glicemia! Diabetul "" o boala perfida..." si este menit sa previna si sa combata diabetul zaharat in rindul romilor. Celor 5.000 de beneficiari din Marasesti si Homocea li se vor face gratuit analize de singe, vor fi instruiti si vor primi fluturasi de informare. Parteneri ai proiectului sint cabinetele medicale din cele doua comunitati, dar si cabinetul Complexului Socio-Medical, Marasesti, un alt proiect derulat prin Crucea Rosie si autoritatile locale. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.