Social

Aproape 8.500 de vrinceni nu au nici un fel de venit

Doina Ganea
22 mar 2010 630 vizualizări
u pentru acestia statul aloca lunar peste 10 miliarde de lei vechi

Potrivit unor statistici ale Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Vrancea, la finele lunii ianuarie 2010, un numar de 8.417 familii primeau ajutoare sociale in valoare totala de 1.003.240 de lei. De asemenea, in acelasi interval au fost acordate 20 de ajutoare de urgenta in suma totala de 7.870 de lei si 16 ajutoare de inmormintare in valoare de 3.170 de lei. Mai bine de jumatate din numarul acestor ajutoare au fost acordate numai in municipiul Adjud. Potrivit acelorasi date, 3.045 de persoane singure din judetul Vrancea au beneficiat in luna ianuarie de ajutoare sociale pe legea 416, privind venitul minim garantat. Luna trecuta au fost depuse 167 de cereri pentru primirea acestor ajutoare. "Campioana" ajutoarelor sociale ramine in continuare Primaria Homocea, care are in plata la inceputul acestui an 737 de persoane, pentru care trebuie sa asigure lunar din buget suma de 1,3 miliarde de lei. In mediul rural numarul beneficiarilor legii venitului minim garantat era la sfirsitul lunii trecute de 6.389 de persoane, in timp ce in mediul urban numarul acestora a fost de doar 831 de persoane. Din toate cele cinci primarii urbane din judet, Primaria Marasesti are cei mai multi beneficiari de ajutoare sociale, respectiv 474 de persoane. La Focsani sint in plata 149 de persoane care executa cele 72 de ore de munca in folosul comunitatii. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.