Social

Pensionarii pleaca la tratament

Daniel Garleanu
6 mar 2010 742 vizualizări
Sezonul biletelor de tratament a inceput, astfel ca aproape 50 de persoane au si beneficiat de relaxare in statiuni.

Casa Nationala de Pensii a eliberat pina in prezent pentru judetul Vrancea 94 de bilete de tratament. Acestea sint subventionate 50% pentru pensionari, iar pentru veterani de razboi, detinuti politici, persoanele cu handicap sau deportati, biletele se distribuie gratis. In luna februarie, conform datelor primite de la Casa Judeteana de Pensii Vrancea, au cumparat bilete 49 de vrinceni, iar in martie doar trei persoane au solicitat tichete. Locatiile in care au fost eliberate biletele sint in statiuni ca Amara, Buzias, Covasna, Lacul Sarat, Sarata Monteoru sau Olanesti. Din cauza sistemului nou de atribuire a dreptului la bilet de tratament introdus in acest an, se pare ca procedura merge mai greu, fiecare pensionar avind nevoie de acceptul CNPAS. Contractele cu bazele de tratament din afara circuitului CNPAS nu au fost inca licitate, dar se spera ca pina la 20 martie sa fie primite si restul de bilete de tratament pentru anul 2010. Cea mai mare "bataie" pe bilete va fi insa in perioada sezonului cald. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.