Social

Italia si-a dat mina cu Vrancea pentru un suflet de om

Daniel Garleanu
6 mar 2010 985 vizualizări
Un vrincean bolnav a fost repatriat cu ajutorul Crucii Rosii din Italia

Voluntarii Crucii Rosii Romane alaturi de omologii din Italia au reusit sa-l repatrieze pe Dumitru E., un vrincean din Nanesti, care sufera de boli psihice si de care familia nu mai stia nimic. In virsta de 41 de ani, acesta a fost gasit intr-o stare ingrijoratoare pe strazile orasului Latina din Italia, fara acte si inconstient. In urma demersurilor sustinute ale voluntarilor italieni, Teodora Cotoi si Fabrizio Gallnella, dar cu sprijinului Directiei pentru Protectia Persoanelor Adulte cu Handicap (DPPAHAN) Vrancea, Dumitru a ajuns ieri la Crucea Rosie din Vrancea, unde si-a revazut dupa cinci ani mama. Intilnirea a fost mai mult decit emotionanta, Iordana E. izbucnind in lacrimi cind si-a revazut fiul intors din Italia, unde sint la munca si ceilalti trei copii ai sai. Dumitru a stat internat mai multe zile intr-un centru de boli mintale in Italia dupa care, prin eforturile voluntarilor, a fost identificata familia si repatriat. In prezent se afla sub supravegherea medicilor Spitalului Judetean "Sf. Pantelimon" din Focsani, sectia Psihiatrie. "Are nevoie de supraveghere medicala continua. Daca va urma tratament in sase luni, un an de zile, se pot vedea imbunatatiri ale starii sale de sanatate. Urmeaza sa-i facem acte si sa demaram procedura de incadrare in grad de handicap", a declarat Daniela Nicolas, directorul DPPAHAN. Autoritatile vrincene vor incerca sa-l reintegreze in familie dupa ce ii vor acorda sprijin medical. "Noi vom consilia familia pentru a se putea reintegra in societate. In continuare Crucea Rosie Vrancea preia cazul. Vom incerca pe cit posibil sa-i oferim tot ce va avea nevoie", ne-a spus Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Rosie. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 2 ore, 2 minute, 10 secunde
"NICOLAS" ?! Unde am mai auzit eu de numele asata de familie ? Nu-i cumva sotia tipului ala brunet ce-i primar la Odobesti ? Aha ! E clar! Rau au mai ajuns institutiile statului !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.