Social

Noi disponibilizari la SNCFR Adjud

Daniel Garleanu
4 mar 2010 1139 vizualizări
Alti 19 muncitori de la SNCFR Marfa Adjud vor fi concediati.

Vestea vine dupa ce luna trecuta au fost dati afara alti 204 lucratori ai SNCFR Marfa, din care 140 vrinceni, 17 fiind din Focsani. Aflati in preaviz, cei 19 angajati fac parte din departamentul Intretinere si Reparatii Locomotive si Utilaje CFR (IRLU). La sfirsitul lunii martie, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca ii va prelua in baza de date si va incerca sa le ofere servicii de consiliere in vederea plasarii din nou pe piata fortei de munca. Persoanele concediate vor beneficia de drepturile prevazute in Ordonanta de Guvern 9/2010 privind masurile pentru diminuarea consecintelor restructurarii si reorganizarii unor societati nationale. Astfel, cei ramasi fara un loc de munca vor primi pe linga indemnizatia de somaj un venit suplimentar, numit "venit lunar de completare". Acesta este egal cu diferenta dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, dar nu mai mult decit salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea. "Somerii sint obligati ca si pe perioada in care se incaseaza veniturile de completare sa vina la AJOFM pentru a primi aviz, ca in cazul indemnizatiei de somaj", a declarat Gabriel Bratosin, seful Agentiei Locale Focsani. De asemenea, proaspetii concediati vor beneficia si de o suma egala cu de doua ori salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea. Venitul de completare se acorda lunar intre 13 si 15 luni, in functie de vechimea in munca si se incaseaza dupa ce perioada de indemnizatie de somaj a incetat. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 14 ore, 23 minute, 13 secunde
Fratilor trebuie sa va ganditi ca atata vreme ati frecat mangalul(vorba romanului)acum trebuie sa puneti osul la treaba nu mai merge conform zicalei "timpul trece leafa merge ". Erau zile cand nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.