Social

Gradinite cu probleme de igiena

Raluca Manolache
4 mar 2010 693 vizualizări
In cursul saptaminii trecute, inspectorii sanitari au vizitat gradinitele cu program prelungit din judet si au verificat cit de curate sint blocurile alimentare.

Au fost verificate astfel conditiile igienico-sanitare din doua crese si 14 gradinite. Pe parcursul controlului s-a avut in vedere daca alimentele si vasele in care este preparata mincarea au declaratii de conformitate. Inspectorii au constatat ca unele blocuri alimentare nu corespund din punct de vedere al structurii functionale, iar unele gradinite nu au spatii separate pentru depozitarea ustensilelor pentru curatenie. Aceste probleme se intilnesc in unitatile care sint amplasate in case vechi sau la parterul unor blocuri. Intr-o unitate angajatii nu aveau controlul medical clinic la zi, iar in alte trei gradinite personalul nu avea facut cursul obligatoriu privind masurile fundamentare de igiena. "In urma inspectiei au fost aplicate patru avertismente si, desigur, au fost acordate si termene de remediere a deficientelor", a mentionat dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct pentru control in sanatate de la Directia de Sanatate Publica. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.