Social

Despagubiri in transe pentru proprietatile confiscate

Mihaela Beșleagă
3 mar 2010 645 vizualizări
Numarul maxim de dosare ce pot fi transmise de Prefectura a scazut drastic de la 500 la 100 de dosare pe serie

Vrincenii care au depus dosare pentru obtinerea de despagubiri pentru proprietatile care nu pot fi restituite in fizic au mai multe sperante ca vor primi sumele cerute. Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a transmis Institutiei Prefectului ca primeste, incepind cu 10 martie, in patru serii pe parcursul acestui an, dosare de despagubiri din judetul nostru. In schimb, numarul maxim admis de dosare care pot fi transmise pe serie a scazut drastic de la 500 la 100 de dosare. "Cei de la ANRP ne-au anuntat ca trebuie sa ne prezentam la Bucuresti cu dosarele de despagubiri, ceea ce nu au facut pina acum. Vestea proasta este ca din cele 500 de dosare posibil de transmis ne-au redus la 100 dosare pe judet pe o tura. Va rog sa transmiteti maxim 50 de dosare de primarie, doar cele mai importante, care au la baza o sentinta civila", le-a spus George Bazilescu, consilier juridic in cadrul Prefecturii, secretarilor de comune intruniti zilele trecute in sedinta trimestriala. Bazilescu a mai atras atentia secretarilor asupra modului de intocmire a acestor dosare, transmiterea de cereri de acordare de despagubiri fara acoperire fiind considerat abuz in serviciu, care implica sanctiuni. "Completati aceste dosare cu simt de raspundere, pentru ca darea de despagubiri fara motivatie reprezinta abuz in serviciu. In acest caz trebuie sa cer aducerea dvs in fata comisiei de disciplina", a completat George Bazilescu. Consilierul juridic a mentionat si faptul ca in multe cazuri dosarele depuse in vederea acordarii de despagubiri sint incomplete si ca ar trebui mai multa atentie in completarea acestora. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.