Social

Gravida mosita in caruta

Ziarul de Vrancea
2 mar 2010 718 vizualizări
Podetul care facea legatura intre satele Mahriu si Tiritu a fost distrus de riul Rimna

O gravida de 21 ani din satul Tiritu, comuna Poiana Cristei, a trecut ieri prin experienta vietii ei dupa ce a fost transportata cu caruta 10 kilometri, in chinurile facerii. Pentru ca simtea ca-i vine sorocul, Licuta Marin a fost urcata de familie intr-o caruta trasa de doi cai si a fost adusa intr-un punct de unde putea fi preluata de ambulanta. Femeia a fost adusa pina in satul vecin, Mahriu, intrucit drumul este impracticabil din lipsa unui pod peste riul Rimna, care s-a rupt. Asa se face ca echipajul de la Salvare nu a avut nici o sansa sa ajunga in cele doua catune aflate dincolo de "ruptura", Petreanu si Tiritu. "Ambulanta abia a ajuns pina la Mahriu, si-a dat silinta si a intrat. Multumim domnului primar ca sintem izolatI, pentru ca nu isi da interesul pentru noi. A trebuit sa o aducem pe gravida cu caruta pina in punctul Buligai pentru ca aceasta girla desparte Tiritu si Petreanu de restul comunei. Peste girla aceasta nici cu o tancheta nu poti sa treci. Sintem izolati de lume, vrem ajutor, vrem sa ne auda Bucurestiul", ne-a spus Neculai Gheorghe, un satean care a sarit in ajutorul femeii. Familiile din cele doua catune au ramas izolate dupa ce debitul riului Rimna a crescut si podul a fost distrus din nou. Petrus Vlad, edilul comunei, spera ca odata cu scaderea apei sa inceapa si lucrarile pentru refacerea podului. "Speram ca miine sa repunem tuburile si daca nu vom reusi o sa incercam sa facem o punte din lemn. Speram sa dam drumul la aceasta punte peste care vor putea trece masinile de tip ARO sau cu tractiune 4x4", ne-a declarat primarul PD-L. Din fericire, femeia a fost preluata in timp util de ambulanta si a ajuns la spital, unde a nascut aseara o fetita perfect sanatoasa. In acest moment singura legatura a oamenilor din catunele de munte cu restul lumii au ramas telefoanele mobile. (R. MANOLACHE D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.