Social

A facut o criza de epilepsie la coada de la CAS

Raluca Manolache
26 feb 2010 870 vizualizări
Tinarul a venit la Focsani pentru a ridica o adeverinta de asigurat

Cozile ca pe vremea lui Ceausescu, care se formeaza in fiecare zi la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, au inceput sa ii "rapuna" pe unii bonlavi. Asa se face ca ieri un tinar de 30 ani a avut nevoie de ajutorul medicilor de la Ambulanta dupa ce a avut o criza de epilepsie. Martorii spun ca baiatul s-a prabusit cind a vazut coada. "A avut o criza epileptica. Bine ca a intrat in Casa de Asigurari si nu a cazut pe scari. Si el a venit tot pentru adeverinta de asigurat", ne-a spus un batrin care statea la coada. Tot mai multe persoane virstnice sint nevoite sa stea la cozi interminabile pentru a intra in posesia adeverintei de asigurat, act solicitat de furnizorii de servicii medicale. Oamenii se pling ca sint nevoiti sa vina la Focsani cu noaptea in cap pentru a fi trecuti pe lista de intrare. Printre cei care s-au lovit de birocratie la CAS a fost si Stefan Modreanu, 73 ani, din Gugesti. Acesta povesteste ca a fost saptamina trecuta la CAS Vrancea pentru a-si achita darile catre FNUASS si ridica adeverinta de asigurat, dar pentru ca trebuia sa stea la doua cozi diferite a renuntat. Vrinceanul acuza lipsa de organizare a celor la Casa de Asigurari si nu intelege de ce "functionara care elibereaza adeverinta nu poate sa incaseze si banii. In felul acesta nu se va mai sta la doua cozi". "Conducerea Casei de Asigurari nu ia nici o masura de organizare. Acum vreo 3 luni casiera care incasa banii de la parter a urcat la etaj. Trebuie sa stai prima data la biroul de evidenta unde se intocmesc actele dupa 3-4 ore de asteptare, dupa care trebuie sa mergi la casierie sa platesti si mai apoi trebuie sa mergi sa-ti emita adeverinta", spune revoltat Stefan Modreanu. Pensionarii care vor sa obtina acest document au nevoie de o copie dupa buletin, dovada ca este pensionat si o adeverinta de venit de la finante. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 8 ore, 1 minut, 11 secunde
Sunt niste nesimtiti, degeaba au schimbat directorul ca nimic nu face. De fiecare data e coada in cladirea asta, nu mai spun la "declaratii" si tocmai "Casa de Sanatate" se numeste. E incredibil ce se citeste integral
, acum 739398 zile, 8 ore, 1 minut, 11 secunde
Respectivii nici la pascut vaca n-ar face fata. Niste nesimtiti, niste vacari, niste nenorociti. Probabil trebuie sa moara careva la coada aia ca sa se ia masuri.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.