Social

Demiteri de sefi in spitale

Raluca Manolache
25 feb 2010 1145 vizualizări
De la Spitalele Focsani, Dumbraveni si Adjud ar trebui sa dispara cite un post de director administrativ Ministrul Sanatatii Publice, Attila Cseke, a propus concedierea a 577 de sefi din spitalele din tara, deoarece sint prea multe functii de conducere in aceste unitati.

Pentru diminuarea cheltuielilor salariale, ministerul va aplica masura de reducere a numarului de functii de conducere din categoria "alti directori" din unitatile spitalicesti. "Legea este mult prea permisiva in acest moment. Ne aflam astazi in situatia in care in unele spitale mici, sub 400 de paturi, exista 6 functii de conducere, iar in altele cu peste 400 de paturi exista si cite 10 functii de conducere. Aveam create suplimentar tot felul de functii de directori ocupate interimar, in special functiile de director de resurse umane, IT, logistic, director administrativ pentru ca acest lucru a fost permis prin Legea 95", a declarat Attila Cseke. Conform planului, in unitatile sanitare neclinice cu peste 400 paturi vor exista patru functii de conducere (manager, director medical, director financiar, si director de ingrijiri), iar in unitatile sanitare neclinice sub 400 de paturi vor fi trei functii de conducere (manager, director medical, director financiar). Astfel, la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, unitate cu peste 800 de paturi, ar urma sa dispara un singur post, acela de director administrativ care este ocupat in prezent de Viorel Pisu. Si la Spitalul Muncipal Adjud (182 paturi), dar si la Spitalul de Boli Cronice Dumbraveni (130 paturi) ar trebui sa dispara functia de director administrativ. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.