Social

Petitionarul Ulise a primit raspunsuri la plesneala de la CUP

Doina Ganea
25 feb 2010 815 vizualizări
Raspunsul a iscat si o interventie in Consiliul Local

Inginerul focsanean Ulise Grosu, care de 4 ani se straduieste sa afle, inclusiv prin justitie, cum se calculeaza pretul la apa rece vinduta focsanenilor, a primit recent un raspuns "aiuritor" de la SC CUP SA prin Primaria Focsani. Ulise Grosu solicita un raspuns clar din partea Primariei privind structura de pret a apei reci, inginerul sustinind ca cei de la CUP au calculat gresit tariful, netinind cont de contractul de imprumut cu BERD care ii obliga sa majoreze pretul apei reci doar cu indicele de inflatie. "Focsanenii au pierdut pina acum circa 150 de miliarde de lei prin incalcarea de catre CUP a contractului de imprumut cu BERD incepind din 2000", se arata in scrisoarea acuzatoare trimisa initial primarului si directionata apoi catre CUP. "In localitatile care nu beneficiaza de programe si fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea sistemului si retelelor de alimentare cu apa si de canalizare, respectiv Adjud, Marasesti, Panciu si Odobesti, tarifele la apa potabila se fundamenteaza conform reglementarilor in vigoare si a metodologiei emise de ANRSC Bucuresti", se arata, printre altele, in raspunsul semnat de directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, care ocoleste principala intrebare. Raspunsul incomplet a facut obiectul unei interventii in Consiliul Local. "Eu cred ca dl Ulise Grosu are dreptul, ca orice cetatean, la un raspuns conform Legii 544/2001. Il rog pe domnul Vasilescu sa dea raspunsul cuvenit. Relatiile pe care le are dl. Ulise cu Primaria sau cu institutiile subordonate acesteia sint o chestiune particulara. Acest raspuns nu este unul corect la o cerere formulata de un cetatean", a spus consilierul liberal Romeo Paul Postelnicu. In "razboiul" sau cu cele doua firme de utilitati publice, inginerul si-a pierdut de doua ori locul de munca, insa a perseverat si in staruinta sa de a depune sute si sute de petitii pe la diversi politicieni si reprezentanti ai administratiei locale. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.