Social

O locuinta decenta, fata Morgana pentru o familie din Odobesti

Ciprian Fânaru
24 feb 2010 853 vizualizări
Oamenii au ramas fara un acoperis deasupra capului si au fost plimbati cu vorba de administratia locala u ieri, cei de la primarie au gasit o solutie provizorie, permitindu-le sa ocupe o camera din blocul NATO

La trei ani de la intrarea tarii noastre in marea familie europeana, mai exista oameni care au "adresa" pe strazi. Acesta a fost pina de curind si cazul familiei Ghenea, compusa din sase persoane, dintre care doi copii in virsta de 1 si 4 ani, care ajunsesera la disperare si nu stiau cui sa ceara ajutorul. Mai bine de o saptamina au umblat pe strazi si au cautat un adapost in care sa-si petreaca noptile reci de februarie. Mobila si celelalte posesiuni le-au lasat deocamdata la un prieten binevoitor. "Am mai stat pe la prieteni sau cunostinte. Copiii sint raciti, de-abia am iesti din spital. Ne trezim de dimineata si stam pe drumuri pina noaptea", isi explicau acestia aventura in care au fost tiriti, cind nu mai aveau mari sperante ca vor ajunge curind la capatul acestui adevarat calvar. "Am depus dosar de locuinta de cinci ani si nu se rezolva nimic, desi domnul vice de la Odobesti ne-a spus ca se rezolva", spune tatal. Capul familiei respinge ideea de a gasi un adapost doar pentru sotie si cei mici. "Mai bine stau in gara decit sa fim separati. Vreau sa stam si noi intr-o locuinta normala, care sa fie a noastra, nu la oala de mincare a altuia. La noi, la Odobesti, lumea nu ne primeste in gazda. Pe unde am mai stat, am dat 200 de lei chirie pentru o camera de 3 pe 3", explica Tudorel Ghenea, care spune ca are buletin de Odobesti. Acesta a "ochit" o camera neocupata in asa numitul "bloc NATO" din oras, dar sustine ca autoritatile locale nu i-au permis sa se mute in respectiva locuinta. "Am vorbit cu vicele si cu primarul, care ne-au spus sa nu intram acolo ca nu ne da repartitie. Ne-a zis dupa aceea ca se rezolva intr-o luna, doua, dar nimic nu s-a intimplat. Domnul primar Daniel Nicolas ne spune sa stam unde gasim, dar eu cred ca nu e posbil sa locuiesti pe strada cu copii mici. Cred ca o sa intram in acea camera, n-avem incotro", isi varsa naduful Tudorel Ghenea, care doreste cu ardoare sa se rezolve problema locuintei, pentru ca "de lucru o sa fie de acum pentru mine, pentru ca incepe si taiatul la vie, o sa avem din ce trai". Situatia familiei s-a ameliorat simtitor ieri, cind, la interventiile presei locale, Primaria Odobesti si-a dat acordul ca familia sa se mute temporar in camera solicitata. "Le-am gasit o locuinta intr-o camera din blocul N. Or sa stea acolo provizoriu, pina gasim o solutie mai buna. Stiu ca e o familie fara posibilitati. Am constatat ca cel care locuia in camera respectiva era plecat de ceva timp, astfel ca noul locatar va trebui sa aiba grija si de paturi si cele citeva bunuri ramase. Nu puteam lasa oamenii pe drumuri iarna", ne-a declarat Florin Vetrescu, viceprimarul din Odobesti. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.