Social

Carduri pentru evidenta asiguratilor si a tratamentelor

Liliana Nenciu
11 oct 2005 777 vizualizări
Vrincenii asigurati ar putea fi urmariti de anul viitor cu ajutorul unor carduri electronice speciale.

Primii care vor beneficia de aceste documente ar putea fi bebelusii, la iesirea din maternitate. Potrivit

oficialilor Ministerului Sanatatii, distribuirea cardurilor de asigurat ar putea incepe de la 1 ianuarie 2006, deoarece este important ca asiguratul sa aiba un document oficial, legal, pe care sa fie inscrise toate datele care se refera la viata sa, din punct de vedere medical. Primii beneficiari ai acestei masuri vor fi nou-nascutii, care vor iesi din maternitate cu documentul respectiv. Cardul medical va fi intocmit pe baza codului numeric personal si va contine datele personale ale cetatenilor, starea medicala si evolutia

starii sanatatii acestora, locurile de munca si contributiile sociale achitate pentru acestia. Toti romanii vor avea un astfel de card in circa un an, dupa cum spun oficialii sanitari. Proiectul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de urmarire a asiguratilor pe baza acestor carduri dateaza de ani buni, insa nu a fost finalizat. "Casa de Asigurari Vrancea nu are, deocamdata, centralizate datele asiguratilor deoarece sistemul informatic nu ne permite. Este o decizie foarte buna, insa o vom pune si noi in practica in noul sediu al CAS, unde am obtinut licenta pentru o noua retea informatica", ne-a declarat Daniela Stoica, director medical in cadrul CAS Vrancea. Cardul de asigurat ar fi urmat sa fie folosit inclusiv pentru urmarirea inscrierilor la medicii de familie, dar si pentru schimbarea acestor medici, pentru verificarea internarilor, a tratamentelor prescrise in ambulatoriu si a medicamentelor gratuite si compensate eliberate asiguratilor de medicii curanti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.