Social

Au venit banii pentru ajutoarele la incalzire

Doina Ganea
19 feb 2010 712 vizualizări
Aproape 125.000 de vrinceni au cerut luna trecuta ajutoare pentru incalzirea cu lemne

Primariile si serviciile de asistenta sociala din cadrul acestora pot sta linistite fiindca ajutoarele la incalzire pe luna ianuarie au fost deja virate in conturile Consiliului Judetean Vrancea. Sumele necesare pentru plata ajutoarelor sociale si de incalzire pe luna trecuta au fost virate pe 25 ianuarie in conturile Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS). Astfel, in anul 2010 judetului Vrancea i-au fost repartizate pentru plata ajutoarelor de incalzire cu energie termica credite bugetare in valoare de 350.550 lei, pentru un numar de 5.686 beneficiari. Un numar record de beneficiari se inregistreaza la plata ajutoarelor pentru incalzirea cu lemne. Astfel, AJPS a primit luna trecuta, prin dispozitii bugetare, suma de 5.056.977 lei, pentru nu mai putin de 123.466 beneficiari. Aceasta cifra se poate explica si prin faptul ca cererile se fac pe proprie raspundere si, de cele mai multe ori, nimeni nu verifica veridicitatea datelor privind veniturile cuprinse in acestea. Alti 65.763 lei, pentru 1.410 beneficiari, s-au repartizat AJPS pentru ajutoarele la incalzirea locuintei cu gaze naturale. De asemenea, pe baza notei de fundamentare transmisa de AJPS in valoare de 745.355 lei, din care 541.296 lei reprezinta ajutoarele pentru incalzirea cu energie termica pentru 5.830 beneficiari, iar 204.059 lei, ajutoarele pentru incalzirea cu gaze naturale pentru 2.286 beneficiari, aceste sume urmeaza a fi platite in aceasta luna. Pentru ajutoarele de incalzire cu lemne, insa, urmeaza ca AJPS sa trimita fundamentarea necesarului de credite pentru plata acestora in luna februarie. Notele de fundamentare se alcatuiesc pe baza cererilor de incalzire primite de la cetateni la nivelul fiecarei primarii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.