Social

Un taran a cheltuit 700 milioane de lei vechi pe avocati

Doina Ganea
18 feb 2010 1533 vizualizări
Un taran din Bolotesti a cheltuit peste 70.000 de lei in 20 de ani pe acte si avocati pentru retrocedarea a 3,7 ha de pamint

Pentru a intra in posesia a 3,7 ha de teren, mostenite de la tatal sau, un taran din Bolotesti a fost condamnat penal si a cheltuit pina acum circa 70.000 de lei. Stefan Cristea este plimbat de aproape 20 ani pe drumuri, de la Primaria Bolotesti la Prefectura sau de la Primarie la Tribunal. Omul a fost judecat si condamnat penal in 2004 pentru ca si-a cerut pamintul. Nea Fanuta are de primit putin peste 3 hectare de pamint. Potrivit titlurilor de proprietate, omul spune ca are fiecare bucata de teren "in fizic", insa lucrurile nu stau foarte bine in teren. "De aproape 20 de ani umblu prin tribunale, cu acte doveditoare, pentru a-mi recupera pamintul luat de comunisti. Am fost in audienta la prefect, la subprefect, la politicieni, la sefii Politiei, dar pamintul il am doar pe Titlul de proprietate, nu si pe teren, deoarece ne-au pus pe mai multi in posesie, pe aceeasi suprafata", ne-a spus Stefan Cristea. Ultima prezenta la audientele prefectului Ion Oprea n-a rezolvat problema lui nea Fanuta asa cum n-au rezolvat-o nici nenumaratele petitii facute la Politie pentru a-l obliga pe primarul de la Bolotesti sa-l puna in posesie. "Dl prefect a luat la cunostinta de problema d-lui Cristea Stefan, dar deocamdata nu se poate interveni atit timp cit dinsul are in continuare un proces pe rol. Oricum, am inteles ca acolo sint mai multe probleme, dar asteptam pronuntarea instantei", ne-a precizat purtatorul de cuvint al Institutiei Prefectului, Cristina Tanasa.


"Vedeta" la radio Bolotesti


Stefan Cristea sustine ca primarul din Bolotesti a ajuns sa-l dea exemplu negativ in comuna la radioul local. Primarul Stefan Sichin neaga cu vehementa acest lucru si spune ca de fapt situatia lui Stefan Cristea este alta, omul fiind acuzat ca ar fi un reclamagiu, cunoscut in sat inca din vremea comunistilor. "Nea Cristea are pamintul, sa se duca sa-l munceasca, nu sa faca reclamatii. Eu i-am zis ca le dau scris politistilor sa se duca la terenul lui si sa verifice ca are exact cit scrie in acte. Daca lipseste o palma de pamint, eu raspund. Eu nu ma mai duc sa-l pun in posesie inca o data, ca mai am si altceva de facut. El cum se schimba prefectul, cum se duce cu reclamatiile. Asa a fost de cind il stiu. Pe vremea comunistilor facea oamenilor din sat reclamatii pe vestita Lege 18, a averilor. El nu se intelege bine nici cu familia lui. Pe nea Cristea insa il inteleg, e si in virsta si asta e!", a concluzionat primarul comunei Bolotesti. Dincolo de aceste vorbe ramin insa faptele care arata ca de 20 ani un batrin de aproape 80 de ani se lupta sa fie pus in posesie si aceasta lupta l-a costat pina acum peste 70.000 de lei, dupa cum arata catastiful tinut chiar de batrin. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 56 minute, 39 secunde
Nu-l cunosc personal pe d-nul Cristea dar cred ca are dreptate,si familia noastra mai are de primit peste 2 ha de pamint la Bolotesti si nu suntem singurii,se zvoneste ca pamantul ar fi, dar il detine citeste integral
, acum 739399 zile, 56 minute, 39 secunde
primaru din bolotesti e un jegos!numai pe interes umbla!il linge undeva pe Oprisan!la urmatoarele alegeri nu va mai iesi el!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.