Social

Ambulanta poate fi mai aproape de patul bolnavului

Raluca Manolache
5 feb 2010 734 vizualizări
Consultatiile la domiciliu se pot acorda pentru moment doar la Focsani si Nereju, insa alte doua ambulante sint disponibile pentru medicii dispusi sa faca garzi la domiciliu u scurtam si timpul de interventie foarte mult , ne-a spus medicul de familie din Nereju, foarte multumit de dotarile Salvarii Fiat

Consultatiile la domiciliu prind la vrinceni, insa nu prea sint medici dispusi sa se implice. De la finele anului trecut, persoanele care solicita sprijinul medicilor de la Ambulanta pot fi consultati in propriul pat daca starea lor nu este foarte grava. Astfel de examinari pot fi facute pentru moment la Focsani si in comuna Nereju, doi medici de familie intrind in contract cu Ambulanta pentru a putea folosi doua din cele patru autosanitare cumparate de Ministerul Sanatatii Publice cu acest scop. Dr. Dorinel Ticu se ocupa de zona Focsani si dr. Florin Postolache are in grija zona Nereju, comuna in care este si medic de familie. "Principalul motiv pentru care am acceptat sa folosesc aceasta autosanitara este cresterea calitatii serviciilor medicale tinind cont ca cea mai apropiata statie de ambulanta este la Naruja. Scurtam si timpul de interventie foarte mult. Este pacat ca o masina atit de bine dotata a stat degeaba. Sint solicitari suficiente, dar oamenii nu sint inca obisnuiti sa beneficieze de acest serviciu", a precizat dr. Florin Postolache. Medicul din Nereju a intrat in contract cu Ambulanta si isi desfasoara activitatea pe aceasta autospeciala marca Fiat Punto, de tip ACD, in afara programului de lucru de la dispensar. "Le pot acorda asistenta medicala pacientilor si in afara programului de la dispensar. S-au imbunatatit simtitor conditiile de lucru. M-as bucura sa mai fie colegi care sa lucreze pe aceste masini", ne-a mai spus Florin Postolache. De asemenea, o autosanitara se afla la statia din Adjud insa aceasta nu este folosita, pentru ca se poarta in continuare discutii cu mai multi medici din zona. Inca o masina se afla in garajul statiei din Focsani si ar trebui sa ajunga pe Valea Rimnicului. "Am demarat procedurile pentru infiintarea unei linii de garda la domiciliu. S-au facut toate demersurile si asteptam sa se aprobe", ne-a declarat dr. Cristian Onia, managerul Ambulantei. Cele patru autosanitare au ajuns in Vrancea in 2007 si timp de doi ani de zile au stat in garajul Serviciului de Ambulanta. Autosanitarele sint dotate cu aparatura medicala performanta care poate salva vieti si asteapta doar niste medici inimosi dispusi sa le foloseasca in beneficiul vrincenilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.