Social

Bebelusi vaccinati cu ser expirat

Raluca Manolache
5 feb 2010 624 vizualizări
Vaccinul antituberculos a expirat la 31 ianuarie 2010

Bebelusii vrinceni se pare ca au fost feriti pentru moment de vaccinurile expirate impotriva tuberculozei. Desi in mai multe judete din tara s-au folosit dozele de vaccin provenite din lotul al carui termen de valabilitate a fost prelungit anul trecut de Ministerul Sanatatii, in judetul nostru dozele au fost epuizate la timp, dupa cum sustin autoritatile sanitare. De asemenea, Directia de Sanatate Publica (DSP) a retras din stoc vaccinul BCG (antituberculos) expirat. "Vaccinul BCG, ca toate vaccinurile, in momentul in care expira il retragem din depozitul farmaceutic al unitatii. Pina la neutralizarea acestora, daca este vorba o cantitate mai mare, le tinem separate", a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP, adaugind ca dozele ce au expirat in noiembrie au fost retrase din uz inainte de adresa trimisa de Ministerul Sanatatii prin care s-a prelungit termenul acestora. Unitatea a distrus la acel moment citeva mii de doze de vaccin impotriva tuberculozei. In prezent, in maternitati exista cantitati mici de vaccin BCG care a expirat la 31 ianuarie 2010. Dozele, a caror valabilitate a fost prelungita, vor fi utilizate la imunizarea nou-nascutilor. "Singurul lucru ar fi sa nu dea imunitate", a mentionat dr. Marina Maiorov. Vaccinarea BCG este obligatorie si este inclusa in programul national de imunizari. Serul se administreaza in doza unica, de cele mai multe ori in maternitate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.