Social

Gratuitate doar pe hirtie pentru copiii asistati

Raluca Manolache
5 feb 2010 733 vizualizări
Patronatul Medicilor de Familie din Vrancea a facut o adresa catre autoritatile din sanatate, prin care solicita remedierea deficientelor din sistem

O parte dintre copiii aflati in grija asistentilor maternali nu pot beneficia de gratuitate la medicul de familie chiar daca au acest drept. Acestia nu pot fi ingrijiti pentru ca medicii intimpina probleme atunci cind trebuie sa ii inscrie pe listele proprii. Patronatul Medicilor de Familie (PMF) din Vrancea a facut o adresa catre autoritatile din sanatate, Directia de Sanatate Publica, Casa de Asigurari de Sanatate, dar si catre Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului, prin care solicita remedierea deficientelor din sistem. "Pentru a se da posibilitatea de transfer (inscriere) imediat la noul medic (SIUI nu permite in general transferul decit dupa 6 luni de la inscrierea initiala, dar CJASS poate valida transferul inainte de 6 luni!) se impune ca la asemenea situatii CJASS sa valideze transferul la noul medic, cu scoaterea imediata de pe listele medicului de la care pleaca", se arata in adresa. De asemenea, asistentii sociali trebuie sa se ocupe de preluarea anumitor documente fara de care transferul nu ar fi posibil. "La preluarea copilului dintr-un teritoriu asistentii sociali trebuie sa solicite familiei si medicului de familie toate documentele necesare(copie fisa medicala, copie certificat nastere copil, copie CI mama, dovada de vaccinari). Aceste documente sint necesare pentru a se putea inscrie copilul la medicul din localitatea in care va fi protejat, alaturi de Decizia de ocrotire de urgenta sau Decizia de plasament", a precizat dr. Grigore Hanta, presedintele PMF Vrancea. Toate aceste documente ar trebui sa intre in posesia doctorilor din localitatea unde se hotaraste protejarea de urgenta a copilului aflat in dificultate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.