Social

Crucea Rosie isi asigura voluntarii cu 6.000 de franci elvetieni

Daniel Garleanu
4 feb 2010 874 vizualizări
De asigurare de viata beneficiaza cei care fac parte detasamentul de interventie la dezastre

Crucea Rosie este intr-o continua cautare de voluntari carora le ofera si asigurare de viata, chiar daca nu la o valoare foarte mare. Cei 300 de oameni de la filiala Vrancea, care lucreaza benevol, provin din toate mediile sociale, de la elevi, oameni simpli din mediul rural si pina la profesori. Acestia pot primi, in functie de aportul pe care il aduc la indeplinirea misiunii organizatiei, titluri onorifice, premii, decoratii sau excursii nationale sau internationale, unde au ocazia sa socializeze si sa faca schimb de experienta. Cei 16 voluntari care fac parte din detasamentul de interventie judetean beneficiaza de asigurare de viata in caz de accident. "Compensatia pe care o pot primi in caz de deces este de 3.000 de franci elvetieni. In caz de accident din care survine un handicap, voluntarul primeste 6.000 de franci, iar cheltuielile medicale sint acoperite pina la suma de 3.000 de franci", ne-a spus Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Rosie. Asigurarea este valabila la nivel mondial si este sustinuta de Comitetul International de Cruce Rosie din Geneva, de aceea se si calculeaza in franci. De o polita de asigurare de viata pot beneficia si ceilalti voluntari in schimbul sumei modice de 1 franc elvetian. "Paleta de activitati este foarte mare. Avem programe pentru cetatenii de etnie rroma, pentru persoanele cu handicap de diferite virste, programe socio-medicale, pentru copii defavorizati, interventii in caz de dezastre sau acordarea primului ajutor", a detaliat Rodica Davidean. De asemenea, un alt beneficiu in cazul celor care vor sa devina voluntari ai societatii de caritate este acela ca, in cazul in care se aplica pentru un loc de munca, voluntariatul "cintareste" mai mult in CV. Evident pentru angajatorii care stiu sa aprecieze. Cei interesati sa devina voluntari se pot prezenta la sediul Crucii Rosii din strada Dimitrie Cantemir nr. 5, Focsani, unde pot obtine informatii detaliate. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.